Latvijas datorspēlētāji startēs pasaules kiberspēļu čempionāta Lielajā finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

4. oktobrī Kvestfīldas futbola stadionā ASV pilsētā Sietlā sāksies WCG 2007. gada pasaules kiberspēļu čempionāta (World Cyber Games — WCG) Lielais fināls, kurā sacentīsies vairāk nekā 700 pasaules labākie spēlētāji no 74 valstīm, informē Gundega Piebalga, «P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības» pārstāve.

Viņu vidū arī trīs Latvijas datorspēlētāji: Aleksandrs Kirhenšteins (trīskārtējs Latvijas čempions spēlē «Need for Speed»), Andrejs Kalniņš (divkārtējais Latvijas čempions spēlē «StarCraft: Brood War») un Andrejs Titovs («FIFA 2007»).

Baltijas valstis Sietlā pārstāvēs deviņi spēlētāji — trīs Latvijas datorspēlētāji, «Counter Strike» komanda «Synck» no Igaunijas piecu spēlētāju sastāvā un Lietuvas spēlētājs (spēle «WarCraft III: The Frozen Throne»).

Vislielākās Latvijas cerības Lielajā finālā tiek saistītas ar Aleksandru Kirhenšteinu, kas 2005. gadā WCG Lielajā finālā Singapūrā izcīnīja augsto 5.–8. vietu spēlē «Need for Speed», uzrādot labāko Baltijas rezultātu individuālajās spēlēs. Aleksandrs Kirhenšteins sacensības sāks jau 4. oktobrī un savā grupā sacentīsies ar spēlētājiem no Lielbritānijas, Bulgārijas un Indijas. Kopējais spēlētāju skaits spēlē «Need For Speed: Carbon» ir 38.

Andrejs Titovs sacensības sāks 5. oktobrī, savā grupā (kopumā 65 spēlētāji) sacenšoties ar spēlētājiem no Vācijas, Krievijas, Meksikas un Serbijas. Arī Andrejs Kalniņš sacensības sāks 5. oktobrī un tiksies ar Kazahstānas, Gvatemalas, Itālijas un Ķīnas spēlētājiem (kopējais spēlētāju skaits spēlē — 38).

Visās Lielā fināla programmā iekļautajās sēļu kategorijās vispirms notiks grupu sacensības. Pirmās un otrās vietas ieguvējs katrā grupā kvalificēsies nākamajai sacensību kārtai — tālāk sacensības notiks pēc individuālās izslēgšanas (single elimination) principa (zaudētājs izstājas no sacensībām). Spēļu kategorijās, kurās piedalīsies Latvijas spēlētāji, individuālās izslēgšanas sacensības sāksies 6. oktobrī.

Tiesības piedalīties WCG 2007 Lielajā finālā Baltijas spēlētāji izcīnīja WCG 2007 Baltijas finālā, kas šā gada 26. augustā norisinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Baltijas finālu tāpat kā nacionālos datorspēļu turnīrus trijās Baltijas valstīs jau piekto gadu rīko starptautiskā tehnoloģiju kompānija «Samsung», kas tradicionāli sagādā gan balvu fondu, gan arī apmaksā Baltijas spēlētāju piedalīšanos Lielajos finālos.

WCG 2007 Lielais fināls norisināsies līdz 7. oktobrim. Lielais fināls jau otro gadu tiek rīkots pasaulē pazīstamā sporta kompleksā, tādējādi uzsverot datorspēļu čempionāta piederību lielajam sportam. Pērn fināls tika aizvadīts F-1 kompleksā Itālijas pilsētā Moncā; šogad fināls notiks Kvestfīldas amerikāņu futbola stadionā. Kopējais Lielā fināla naudas prēmiju fonds ir 500 000 ASV dolāru.

Lielā fināla oficiālajā spēļu programmā šogad iekļautas 12 spēles — astoņas datorspēles un četras konsoles jeb video spēles.

Datorspēles:

· Starcraft : Brood War™

· WarCraft III: The Frozen Throne™

· Half-Life : Counter-Strike 1.6™

· Command & Conquer 3 Tiberium Wars™

· Age of Empires III: The WarChiefs

· FIFA Soccer 07

· Need For Speed™ Carbon

· Carom3D

Konsoles spēles (Xbox 360):

· Gears of War

· Dead or Alive

· Project Gotham Racing

· Tony Hawk’s Project 8

WCG pasaules kiberspēļu čempionāts ir lielākais video un datorspēļu festivāls pasaulē, par ko liecina ik gadu pieaugošais dalībnieku un pārstāvēto valstu skaits Lielajos finālos. WCG nacionālajos atlases turnīros visā pasaulē šogad piedalījušies vairāk nekā 1,5 miljoni datorspēlētāju. Festivāls ar devīzi «Vairāk nekā spēle» kļuvis par pasaules mēroga fenomenu, kas ar kibersporta starpniecību vieno jauniešus visā pasaulē, sekmējot draudzību, vienotību un saskaņu dažādu kultūru starpā.

Pateicoties kompānijas «Samsung» iniciatīvai un atbalstam, WCG turnīri Latvijā un Baltijā norisinās jau piekto gadu, un, kā liecina dalībnieku skaits, turnīru popularitāte pieaug. WCG pasaules kiberspēļu čempionāts datorspēlētājiem kļuvis par lielākajām un nozīmīgākajām e-sporta sacensībām ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu