Latvijas <i>drifta karaliene</i> Kristena Eiropas sacensībās izcīna 2. vietu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vienīgā sieviete Latvijā, kas piedalās drifta sacensībās Kristīne Staņeviča, kura plašāk pazīstama arī kā Kristena, svētdien, 11.augustā izcīnījusi 2.vietu sacensībās «Queen of Europe» Ungārijā, kurā piedalījās tikai uzaicinātas sportistes no visas Eiropas.

Gaisa temperatūra «Tokol» lidlaukā, kas atrodas pie Budapeštas, sasniedza 40 grādus pēc Celsija, kas nozīmēja nopietnu pārbaudījumu gan pašām braucējām, gan arī tehnikai. Kristenas sacīkšu auto ir «Nissan Skyline», kas tika ražots vienīgi Japānas tirgum un tāpēc tam stūre ir labājā pusē. Automašīnai ir aptuveni 450 zirgspēku liela jauda un sarežģītajos apstākļos tas sevi parādīja no vislabakās puses.

Sacensības sākās sestdien ar treniņiem un kvalifikācijas braucieniem, kur mūsu braucēja uzrādīja ceturto labāko rezultātu no kopā septiņām uz starta esošajām sportistēm. Svētdien sacensības turpinājās ar treniņiem un tandēmu braucieniem, kur kā pirmā Kristenai pretī stājās Ungāru sportiste Anna Faje, kuru Kristena pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 10/0.

Kā nākamā latviešu sportistei bija jāuzvar Denija Mērfija (Danni Murphy) no Īrijas, kas tika uzskatīta par vienu no sacensību favorītēm, jo ar driftu nodarbojas profesionāli, un uzvarēja šos sacensību pirmajā posmā Bulgārijā. Pēc pārbrauciena Kristenas sniegums tomēr izrādījās stabilāks un pārliecinošāks un viņai tika piešķirta uzvara.

Finālā par uzvaru Kristena mērojās spēkiem ar Polijas pārstāvi Karolinu Pilarčuku (Karolina Pilarczuk), kura tad nu arī bija vienīgā, kurai šajās sacensībās izdevās uzrādīt labāku rezultātu, kā mūsu sportistei.

Pēc sacensībām pati sportiste savas izjūtas komentēja šādi: »Es joprojām nespēju noticēt, ka tā ir īstenība! Esmu tik ļoti pateicīga visiem, kas palīdzēja mums nokļūt Ungārijā – gan komandai, gan atbalstītājiem. Man trūkst vārdu, lai aprakstītu to, ko jūtu šobrīd. Šī bija kolosāla pozitīvisma pote un tagad atpakaļceļa vairs nav – jāstrādā tik uz priekšu.»

Kristena nākamās sacensības aizvadīs Jelgavā, sporta kompleksā «Rullītis» 25. augustā, kad tur norisināsies Latvijas drifta kausa 4. posms.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu