«Latvijas Filmu maratons» viesosies Kurzemē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Filmu maratons - 2012.gada Latvijas filmu programma, kas kopš septembra apceļo Latvijas pilsētas, - 20.oktobrī visu dienu norisināsies Kuldīgā, bet 21.oktobrī - Ventspilī. Latvijas Filmu maratons ir iespēja redzēt labāko no pēdējā laikā Latvijā tapušā kino - Cilvēki tur, Filma, Sniegs, Dokumentālists un citas filmas vienas dienas laikā uz lielā ekrāna.

Sestdien, 20.oktobrī, visu dienu Kuldīgas Kultūras centra kinozālē tiks rādītas jaunākās Latvijā tapušās filmas (programma pielikumā!), bet pēcpusdienā atsevišķā seansā pulksten 17:15 pirmizrādi piedzīvos jaunā Kuldīgas pilsētas filma «Cukurvate».

Filma tapusi, Kuldīgas pilsētai sadarbojoties ar Vides filmu studiju (VFS films), tās režisors ir Oskars Morozs, operators Valdis Celmiņš. Lomās kuldīdznieki - bērni, jaunieši, pieaugušie, arī pīle Milda un vista Cilda. Filmai ir divas versijas un skatītāju vērtējumam tiks nodotas abas, klātesot arī filmas radošajai komandai un filmā iesaistītajiem kuldīdzniekiem.

Citos Latvijas Filmu maratona seansos Kuldīgā būs iespēja redzēt īsfilmas kā sveicienus no citām pilsētām, kur Maratons jau pabijis - filmas no Liepājas, Valmieras, Daugavpils; tādā veidā Latvijas Filmu maratons veicina un akumulē dažādu Latvijas reģionu iedzīvotāju radošo darbību.

Jau nākamajā dienā Filmu maratons turpināsies Ventspilī, Teātra namā «Jūras vārti». Tāpat kā Kuldīgā, programma sāksies ar visai ģimenei piemērotām animācijas filmām, bet tūlīt pēc multenēm bērni varēs paši darboties un izveidot savu filmiņu animācijas darbnīcā «Multenkultens».

Katrs seanss Ventspilī sāksies ar kādu no īsfilmām, ko speciāli Filmu maratonam sagatavojuši vietējie jaunieši. Savukārt fotogrāfs un operators Jurijs Presņikovs no sava arhīva Latvijas Filmu maratonam piedāvās 1989. gadā tapušu filmu «Koki mirst stāvus» par Atmodas notikumiem - Vides aizsardzības kluba organizēto mītiņu.

Gan Kuldīgā, gan Ventspilī «Latvijas Filmu maratona» laikā darbosies apgāda «Mansards» kinolasītava ar žurnāliem «Kino Raksti» un dažādām grāmatām.

Latvijas Filmu maratons šoruden jau pabijis piecās Latvijas pilsētās un cer kļūt par stabilu tradīciju pilsētu kultūras dzīvē. Pasākums šoruden vēl turpināsies Jēkabpilī 26. un 27.oktobrī, Siguldā 3.novembrī, bet turpināsies arī nākamā gada pavasarī. Latvijas Filmu maratonu reģionos organizē Anša Epnera studija «AVE» sadarbībā ar Nacionālo Kino centru, pilsētu pašvaldībām un biedrību «Kinopunkts».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu