Latvijas florbolistiem PČ ļoti spēcīgi pretinieki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Floorball.org

Latvijas vīriešu florbola izlase gada beigās Zviedrijā paredzētajā pasaules čempionātā spēkosies vienā grupā ar mājiniekiem zviedriem, kā arī Somijas un Vācijas valstsvienību, noskaidrojās otrdien notikušajā izlozē.

Šīs komandas ielozētas sacensību A apakšgrupā.

Zviedrija ir pašreizējā pasaules čempionvienība, somi iepriekšējā čempionātā izcīnīja sudrabu, bet Vācijas izlase ierindojās ceturtajā vietā. Pasaules rangā zviedri un somi ieņem pirmās divas vietas, bet Latvija un Vācija atrodas attiecīgi sestajā un septītajā pozīcijā.

Latvijas izlase 2012.gada beigās pasaules čempionāta apakšgrupas pēdējā mačā sensacionāli pieveica spēcīgo Čehiju, kas ceturtdaļfinālā ļāva izvairīties no tikšanās ar Somiju. Tomēr vēsturi pārrakstīt Latvijai neizdevās, jo cīņā par iekļūšanu pusfinālā tika zaudēts Vācijai un turnīrs noslēgts sestajā vietā.

B apakšgrupā spēlēs Norvēģijas, Igaunijas, Šveices un Čehijas izlases, C grupā ielozētas Dienvidkorejas, Slovākijas, ASV un Japānas valstsvienības, bet D grupā - Dānijas, Austrālijas, Kanādas un Krievijas vienības.

Pasaules čempionāts notiks no 5. līdz 14.decembrim Gēteborgā.

Pirmo reizi arī vīriešu čempionātā tiks izmantota tā pati izspēles sistēma, kura pielietoja jau iepriekšējā sieviešu florbola čempionātā - 16 komandas grupās sadalītas, ņemot vērā pasaules rangu. Pēc grupu turnīra A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupas pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlase vietu pasaules čempionātā sev nodrošināja, janvārī un februārī Valmierā notikušajā kvalifikācijas turnīrā izcīnot otro vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu