Latvijas futbolisti Baltijas kausa pusfinālā sagrauj Lietuvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlē šovakar Igaunijas pilsētā Veru Latvijas izlases futbolisti negaidīti pārliecinoši ar 5:0 pieveica Lietuvas valstsvienību.

Jau mača 13. minūtē rezultātu atklāja Aleksandrs Cauņa, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, pēc četrām minūtēm Edgars Gauračs dubultoja Latvijas valstsvienības pārsvaru, bet 36. minūtē Aleksejs Višņakovs panāca jau 3:0.

Otrā puslaika pašā sākumā Gauračs guva savus otros vārtus šajā spēlē un Latvijas izlases rindās kopumā, bet mača 80. minūtē pirmos vārtus valstsvienībā guva aizsargs Vitālijs Smirnovs.

Jāizceļ, ka piecus vārtus vienā spēlē Latvijas izlase guvusi pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas. Kopumā pēdējo reizi tas valstsvienībai padevās 1937. gadā, kad Kauņā ar 5:1 tika uzvarēta tieši Lietuva.

Otrajā pusfinālā piektdien Tartu Somijas izlase ar 2:1 (2:1) uzvarēja Igauniju, lai arī visu otro puslaiku spēlēja mazākumā.

Svētdien notiks spēle par trešo vietu un fināls. Fināls starp Latvijas un Somijas izlasēm sāksies plkst. 13.30 Veru, bet Igaunijas un Lietuvas cīņa par trešo vietu risināsies plkst. 16.30 Tartu.

Baltijas kauss pirmoreiz notika vēl 1928. gadā un ir viens no senākajiem komandu turnīriem Eiropā. Pašlaik sacensības notiek reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2010. gadā Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība, bet Latvija ieņēma otro vietu. Ar desmit uzvarām, 12 otrajām un vienu trešo vietu Latvija ir titulētākā komanda Baltijas kausa vēsturē. Desmit uzvaras izcīnījusi arī Lietuva, bet Igaunija 23 Baltijas kausos uzvarējusi vien trīs reizes, pēdējo no panākumiem svinot vēl 1938. gadā, bet augstāk par trešo vietu tā pēdējoreiz bija 1996. gadā.

Šogad būs pirmā reize, kad Baltijas kausā ierasto trīs komandu vietā piedalīsies četras, bet nākamie trīs turnīri varētu risināties Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Šajā valstī pēdējos gados sācies īsts futbola bums. Sporta karalis skatāms televīziju ekrānos visu diennakti, bet Baltijas kauss, kas pirmoreiz tika izspēlēts 1928. gadā, ir labs produkts vietējiem līdzjutējiem. Iespējamo projektu prezentējošajā nozīmītē minēta valsts sestā lielākā pilsēta Rāselhaima, kā arī Vācijas aviokompānija «Lufthansa» un viesnīcu tīkls «Hilton». 

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijas izlase Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notikušā pārbaudes spēlē ar 0:1 (0:0) zaudēja Polijas izlasei, kas būs viena no šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra saimniecēm. Tikmēr Lietuva, parādot pārliecinošu sniegumu, vēl šonedēļ Šveicē nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Krieviju, kas arī gatavojas Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu