Latvijas handbola izlase izcīna otro vietu Rīgas domes kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase tradicionālā Rīgas domes kausa izcīņas turnīra pēdējā, trešajā spēlē šodien ar 25:23 (17:9) pieveica Lielbritānijas handbolistus, kas gatavojas startam 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, tādejādi izcīnot otro vietu turnīrā.

Pirmajā puslaikā izpaudās Latvijas handbolistu pārsvars, tomēr otrajā spēles daļā turnīra mājinieki nospēlēja daudz sliktāk, gandrīz izlaižot uzvaru no rokām. Šajā mačā Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar septiņiem gūtiem vārtiem bija Elvijs Borodovskis, bet sešas reizes precīzs bija Jānis Pavlovičs.

Par turnīra uzvarētāju ceturtdien priekšlaicīgi kļuva Igaunijas izlase, kas dienas pirmajā spēlē ar 35:26 (19:9) pieveica Lietuvas valstsvienību, izcīnot trešo uzvaru turnīra trīs spēlēs.

Kā ziņots, turnīra pirmās kārtas spēlēs otrdien Latvijas handbolisti ar 28:31 (14:16) zaudēja Igaunijas valstsvienībai, bet Lietuva ar 34:30 (18:14) uzvarēja Lielbritāniju, savukārt otrajās spēlēs trešdien turnīra saimnieki ar 30:27 uzvarēja Lietuvu, kamēr Igaunija ar 35:19 pārspēja Lielbritāniju.

Līdz ar to turnīra noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar sešiem punktiem izcīnīja Igaunijas izlase, Latvija iekrāja četrus punktus, trešā ar diviem punktiem palika Lietuvas valstsvienība, bet Lielbritānijas handbolisti zaudēja visās trijās spēlēs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis kandidātu sarakstā bija iekļāvis 15 spēlētājus, no kuriem septiņi pārstāv vietējā čempionāta komandas.

Pagājušā gada turnīrā Latvijas izlase piedzīvoja trīs zaudējumus trīs spēlēs, piekāpjoties Lietuvai, Igaunijai un Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu