Latvijas handbolisti iekļūst EČ kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: handball.lv

Latvijas vīriešu handbola izlase šodien 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas izšķirošajā, trešajā spēlē cīnījās neizšķirti 27:27 ar Igaunijas valstsvienību.

Visa mača gaitā laukumā valdīja ļoti sīva spēkošanās. Otrā puslaika pirmajā daļā Latvijas komandai bija četru vārtu pārsvars, tomēr to nosargāt neizdevās. Pēdējos vārtus Latvijas izlasē, izlīdzinot rezultātu, līdz ar beigu signālu guva Dainis Krištopāns, bet rezultatīvākais komandā ar astoņiem precīziem raidījumiem bija Austris Tuminskis.

Lai Latvijas izlase automātiski nodrošinātu vietu nākamajā kārtā, tai Igaunija bija jāuzvar ar vismaz piecu punktu pārsvaru.

Otrajā šīs apakšgrupas trešās kārtas cīņā Turcija pārliecinoši ar 37:17 uzvarēja Maltu, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā.

Kā ziņots, piektdien notikušajā pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 36:10 sagrāva Maltas valstsvienību, bet Turcija ar 39:35 pieveica Igauniju. Savukārt otrajā kārtā Latvija nospēlēja 20:20 ar Turciju, bet Igaunija sagrāva Maltu ar 56:19.

Pirmo vietu apakšgrupas kopvērtējumā ar pieciem punktiem izcīnīja Turcija, Latvija ar četriem punktiem ieņēma otro vietu, Igaunija tika pie trim punktiem, bet Maltas izlase palika bez izcīnītiem punktiem.

Katras apakšgrupas uzvarētāja un divas labākās otrās vietas ieguvējas iekļūs otrajā kvalifikācijas kārtā, kurā komandas tiks izkārtotas septiņās apakšgrupās pa četrām valstsvienībām katrā.

Otro vietu vērtējumā Latvijas izlase tika pie pēdējās, otrās ceļazīmes. Četru apakšgrupu ietvaros labāki rādītāji nekā Latvijai bija tikai Izraēlai.

Savainojumu dēļ komandai šajā kvalifikācijā nevarēja palīdz ierastie līderi Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds, kā arī Jānis Grišanovs, bet Ingars Dude turnīru izlaida ģimenes papildinājuma dēļ.

Sākotnēji paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā tika iekļauti 28 spēlētāji, no kuriem 17 izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis uzaicināja uz valstsvienības treniņiem.

Galējā sastāvā tika iekļauti 14 spēlētāji, no kuriem tikai četri spēlē vietējā čempionātā - Edgars Vadzītis, Oskars Arājs (abi - LSPA), Kaspars Lisovskis un Vitālijs Borisenko (abi - Ludzas «Latgols»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu