Latvijas handbolisti uzzina pretiniekus EČ kvalifikācijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošās, trešās kārtas mačos spēkosies 3. apakšgrupā ar Slovākiju, Zviedriju un Slovēniju, noskaidrojās piektdien veiktajā izlozē.

Slovākijas izlase spēlējusi 2009. un 2011. gada pasaules čempionātos, ieņemot attiecīgi desmito un 17. vietu, bet Eiropas čempionāta finālturnīros tā piedalījusies 2006., 2008. un 2012. gadā, allaž ieņemot 16. vietu.

Latvijas un Slovākijas izlases vienā grupā sacentās arī 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās. Toreiz savā laukumā latvieši uzvarēja ar 28:24, bet atbildes mačā izbraukumā piekāpās ar 25:27.

Savukārt Zviedrijas izlase kopš 1994. gada nav kvalificējusies tikai vienam Eiropas čempionātam. Šajā laikā tā četras reizes ir kļuvusi par kontinenta čempioni, bet iepriekšējos trīs finālturnīros palikusi ārpus labāko sešnieka. Pasaules čempionātos izlase startējusi 19 reizes, četrreiz izcīnot zelta medaļas, bet 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs zviedri tika pie sudraba godalgām.

Slovēnijas valstsvienība kopš 1994. gada nav kvalificējusies diviem Eiropas čempionātiem, 2004. gadā izcīnot otro vietu, bet savā pēdējā dalības reizē 2012. gadā ierindojoties sestajā pozīcijā. Pērnā gada pasaules čempionātā slovēņi izcīnīja ceturto vietu, gūstot savu visu laiku lielāko panākumu, bet olimpiskajās spēlēs izlase startējusi divas reizes.

Komandas tika ielozētas septiņās apakšgrupās, no kurām katras divas spēcīgākās vienības un viena labākā trešās vietas ieguvēja iekļūs finālturnīrā Polijā. Tajā piedalīsies 16 komandas, starp kurām vietu garantējusi tikai laukuma saimniece Polija.

Ar katru no trim komandām Latvijas izlase tiksies vienu reizi savā laukumā un vienu reizi izbraukumā. Spēles notiks šīgada oktobrī un novembrī, kā arī 2015. gada aprīlī un jūnijā.

Pirms izlozes Latvijas izlase tika iekļauta ceturtajā grozā kopā ar Bosnijas un Hercegovinas, Izraēlas, Šveices, Ukrainas, Turcijas un Somijas izlasēm.

Latvijas handbolisti, pateicoties sekmīgajam sniegumam 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, izlaida pirmās divas šo atlases sacensību kārtas, kurās no tālākās cīņas izstājās Luksemburgas, Kipras, Grieķijas, Itālijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Beļģijas, Rumānijas un Īrijas valstsvienības.

Kā zināms, Latvijas valstsvienība šobrīd ir bez galvenā trenera, jo marta izskaņā no amata tika atbrīvots Valdis Labanovskis un viņa palīgs Dmitrijs Bražņikovs. Viņus aizstājējus Latvijas Handbola federācija plāno paziņot jau tuvākajā laikā.

Latvijas valstsvienība 2015. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā ar divām uzvarām izcīnīja trešo vietu - uzvarām rudenī pār Portugāli un Igauniju sekoja četri zaudējumi pret Bosniju un Hercegovinu, Portugāli un Igauniju. Savukārt 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībās Latvijas izlase izcīnīja trīs punktus, finišējot savā apakšgrupā ceturtajā vietā aiz Horvātijas, Ungārijas un Slovākijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu