Latvijas iedzīvotāji nevēlas mainīties ar bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Viens no sabiedrības integrācijas projektiem,- «Apmaiņas programma latviešu un mazākumtautību bērniem»-,pagaidām cietis neveiksmi - neviens pieteikums dalībai konkursā pagaidām nav saņemts.

Šīs programmas ietvaros bija plānots sniegt atbalstu tām latviešu ģimenēm, kuras uz laiku gatavas pie sevis uzņemt mazākumtautību ģimeņu bērnus, kā arī nelatviešu ģimenēm, kas uz vienu vai divām nedēļām pie sevis uzņemtu latviešu bērnus.

Sabiedrības integrācijas fonda direktore Aija Bauere radio «Baltkom 93,9» pastāstīja, ka konkursa termiņš pagarināts līdz 5.jūlijam.

«Konkurss beidzies, taču laiks projektu sagatavošanai bija ļoti īss, tāpēc mēs to pagarinājām līdz 5.jūlijam.Sabiedrībā šo programmu neuztvēra pārāk optimistiski, līdz vakardienai tika iesniegts tikai viens projekts. Iespējams, vēl kādu mēs saņemsim pa pastu,» sacīja Bauere.

Bauere pastāstīja, ka tāda aktivitāte, kāda bijusi novērojama citās programmās, šoreiz nav jūtama.

«Programmā, kas paredz bērnu apmaiņu starp krievvalodīgajām un latviešu ģimenēm, savus projektus var iesniegt nevalstiskās organizācijas,» uzsvēra Bauere. Viņa plāno, ka programmā piedalīsies vairāk nekā 100 bērni.

Jau ziņots, ka Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) ir izsludinājis pieteikšanos finansējumam programmās «Ārpusskolas pasākumu programma» un «Apmaiņas programma latviešu un mazākumtautību bērniem».

Latviešu un mazākumtautību bērnu apmaiņas programmas mērķis ir veicināt Latvijā dzīvojošo tautību savstarpējo sapratni un sadarbību, veidojot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību. Programmas mērķa grupa ir 5.-9.klašu skolēni un viņu ģimenes, kuras ikdienas saziņā lieto latviešu vai krievu valodu.

Programmā tiks atbalstītas apmaiņas programmas, kuru laikā latviešu ģimeņu bērni dzīvos mazākumtautību ģimenēs un mazākumtautību ģimeņu bērni dzīvos latviešu ģimenēs. Kopējais programmā pieejamais finansējums ir 20 000 latu no SIF piešķirtajiem 2012.gada valsts budžeta dotācijas līdzekļiem. Katrā plānošanas reģionā tiks atbalstīts viens vai vairāki projekti par kopējo summu 4 000 latu.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu