Latvijas Izcilnieki šogad tiks apbalvoti divtik dāsnāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz 3.jūnijam var pieteikties konkursam Latvijas Izcilnieki 2012, kurā 4.-11. klases skolēni var pieteikties «Maxima» stipendijai piecās kategorijās - humanitārajās zinātnēs, eksaktajās zinātnēs, mākslā, mūzikā un sportā. Turklāt šogad dubultots «Maxima» stipendiju fonds, kas tagad sasniedz gandrīz 13000 latu. 

Latvijas Izcilnieki 2012 vērtēs individuālos sasniegumus, kas gūti laikā no 2011. gada 1. janvāra līdz 2012.gada 30. aprīlim. Pretendentu pieteikumi tiks gaidīti līdz pat 3.jūnijam (pasta zīmogs). Nepieciešamie dokumenti, lai pieteiktos, tai skaitā arī detalizēts nolikums pieejams «maxima.lv».

  • Iepriekšējo 100 latu vietā saņems 200 latus

Šogad stipendiju fonds ir palielināts no 90000 latiem līdz pat gandrīz 13000 latu (stipendiju fonds pēc visu Latvijas likumos noteikto valsts nodevu un nodokļu nomaksas). Ja pirmajos divos «Maxima» stipendiju konkursa gados četrdesmit skolēni saņēma 100 Ls stipendiju, tad šogad šis stipendijas apmērs ir dubultots. Šogad četrdesmit skolēni saņems 200 Ls stipendiju, bet tāpat kā pērn pieci skolēni saņems 1000 Ls stipendiju. 

«Maxima» Latvija zīmola un komunikāciju departamenta direktore Viktorija Gulbe atzīmē: «Konkursu rīkojam jau trešo gadu un esam jau piešķīruši stipendijas deviņdesmit talantīgiem jauniešiem, tādējādi viņus motivējot turpināt attīstīt savas stiprās puses. Turklāt ceram, ka viņu sasniegumi ir iedvesmojuši arī pārējos tiekties pēc augstākam virsotnēm. Šogad esam pieņēmusi lēmumu, ka stipendiju fondu dubultojam, lai bērni varētu īstenot vēl vairāk savas ieceres. Bērniem taču ir tik daudz sapņu un viņiem ir jāparāda, ka ar centību un talanta izkopšanu viņi var īstenot pat vispārdrošākās ieceres.» 

  • 2011. gada Izcilnieki stipendijas izmanto sava talanta un prasmju attīstībai

Latvijas Izcilnieki konkursa organizētāji savā pastkastītē jau ir saņēmuši ļoti daudz vēstuļu no pērnā gada stipendiju ieguvējiem. 

Piemēram, 1000 Ls stipendijas ieguvējs eksakto zinātņu kategorijā Georgijs Treņins iegādājās mācību līdzekļus, lai sagatavotos starptautiskajai olimpiādei ķīmijā. Kā uzsver izcilnieks, tad grāmatas, ko viņš iegādājās ir īpaši vērtīgas, jo tās Latvijā nav pieejamas. 2011. gada starptautiskajā ķīmijas olimpiādē Ankarā, kurā piedalījās ap 300 dalībnieku, Georgijs ieguva bronzas medaļu. Konkursa mecenāts cer, ka par stipendiju iegādātās grāmatas Georgijam nākamajā starptautiskajā olimpiādē Vašingtonā palīdzes nu jau iegūt zelta medaļu. 

Turklāt arī tie izcilnieki, kas neieguva lielās stipendijas, naudu ir prasmīgi ieguldījuši dažādos projektos un izaugsmi veicinošu lietu iegādē. Piemēram, Andris Jenerts no Siguldas, kas ir izcilnieks eksaktajās zinātnēs, 100 Ls stipendiju iztērēja, lai iegādātos teleskopu, kas piemērots kosmosa novērojumiem. Tāpat, lai savus novērojumus varētu iemūžināt, izcilnieks iegādājās T-veida gredzenu, kas paredzēts tubusa savienošanai ar fotoaparātu. Ar šo teleskopu Andris var novērot Mēnesi, Saturnu un tā gredzenus. Vēstulē Latvijas Izcilnieki organizatoriem viņš norāda: «Šis teleskops mani iepazīstinās ar kosmosa objektiem, kurus neesmu redzējis. Tādā veidā es apgūšu man līdz šim nezināmas lietas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu