Latvijas izlase ar jauniem krekliem un arī treneriem (161)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Šodien Latvijas Hokeja federācija (LHF) rīkoja preses konferenci, kurā klātesošie tika iepazīstināti ar valstsvienības jaunajiem spēļu krekliem, kā arī izlases treneru korpuss pastāstīja par gatavošanos divām pārbaudes spēlēm ar Krievijas hokejistiem.

Izlases galvenais treneris Teds Nolans norādīja, ka ir gandarīts par to, ka viņa rīcībā ir praktiski visi labākie spēlētāji, izņemot tos, kuri guvuši savainojumus. Nolans iepazīstināja arī ar saviem palīgiem - Aigaru Ciprusu un Tomu Kūlenu.

«Esmu priecīgs būt šeit Rīgā, tā ir smuka pilsēta,» ar šādiem vārdiem preses konferencē savu runu atklāja Kūlens. Strādāju par treneri gandrīz 30 gadus un esmu iekrājis solīdu pieredzi. Man ir liels gods pārstāvēt Latvijas izlasi un strādāt kopā ar Nolanu, kurš ir labi pazīstams treneris Kanādā un Nacionālajā hokeja līgā. Mums ir laba komanda gan uz ledus, gan uz soliņa un esmu gatavs darbam,» sacīja Kūlens.

Tikmēr Aigars Cipruss uzsvēra, ka izlasē jāspēlē tiem, kuri to patiešām vēlas un bijušais hokejists cer puišiem nodot savas zināšanas.

«Paldies Hokeja federācijai, kura mani uzaicināja strādāt valstsvienībībā. Izlasē jāspēlē tiem, kuri to grib un es ceru, ka spēlētāji sapratīs, ka pārstāvēt savu valsti ir goda lieta. Spēlētājiem nodošu tās zināšanas, kuras esmu uzkrājis, spēlējot laukumā. Šīs divas spēles vairāk gan būs saistītas ar emocionālām pārmaiņām, puišiem nepieciešams atslēgties no spēlēm klubos un tagad būs iespēja pavadīt laiku izlasē,» teica Cipruss.

Jaunos kreklus kā pirmie piemērīja Artūrs Kulda, Ronalds Ķēniņš un Jānis Andersons. Kreklu izstrādē ir izmantoti izteikti kvalitatīvi materiāli, īpaša uzmanība pievērsta detaļām un aplikācijām. Tā kā «Amber Ice» ir vietējais ražotājs, izlases kreklu ražošanai pievērsta vislielākā rūpība. Otrkārt, tie ietvers sevī etniskos motīvus. Dizainā ir iestrādātas spēcīgākās Latvju zīmes: Jumis - auglības, panākumu un drošības simbols pret ļaunu, Zalktis - spēka un gudrības simbols, Māras krusts - pilnības, aizsardzības un svētības simbols. Visas mājasspēles Latvijas izlase aizvadīs tumši sarkanos kreklos, bet izbraukuma spēlēs laukumā dosies baltajos kreklos.

Jāpiebilst, ka viens no krekliem ir autentisks (pirmajā attēlā) - tas paredzēts īpašiem gadījumiem (mačiem) un atgādina formu, ar kādu hokejisti spēlēja senajos laikos.

Komentāri (161)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu