Latvijas kērlingistēm pirmā neveiksme Soču OS kvalifikācijas turnīrā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas sieviešu kērlinga izlase šodien cieta neveiksmi Vācijā notiekošā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā, ar 4-7 piekāpjoties Norvēģijai.

Cīņa iesākās ar aizsardzības stila spēli, un pēc sestā enda rezultāts bija neizšķirts 3-3. Tomēr turpinājumā Latvija zaudēja divus punktus septītajā endā un pamanījās vēl divus punktus zaudēt arī astotajā endā, kad tai piederēja pēdējā akmens tiesības. Devītajā endā tika atgūts tikai viens punkts, un ar to bija par maz, lai cīnītos par uzvaru.

«Visu laiku tāda sajūta, ka mazlietiņ pietrūka. Spēle likās ļoti līdzvērtīga un pat šķita, ka vēl tikai mazlietiņ jānotic sev un sanāktu, taču otrajā spēles pusē atkal tika pieļautas kļūdas, garām aizmesti metieni, kas ļāva norvēģu komandai iegūt pārsvaru, un mums visu laiku bija jāatspēlējas,» izteicās Latvijas izlases viceskips Ieva Krusta. «Sākumā apzināti izvēlējāmies spēlēt tīru spēli, bez akmeņiem mājās, jo zinām, ka norvēģu komandai patīk spēle ar daudz akmeņu. Jāsaņemas un jāspēlē tālāk, ar šo vēl nekas nebeidzas.»

Norvēģijas valstsvienības kapteine ir Marianne Rervika, kura 2006. gada Turīnas Olimpiādē palīdzēja izlasei izcīnīt augsto ceturto vietu.

Kā ziņots, pirmajā cīņā otrdien latvietes ar 8-7 pieveica potenciālās sacensību pastarītes no Itālijas.

Nākamajā mačā šovakar, plkst. 21.00 Latvija tiksies ar Vāciju, ko cīņā sauc pieredzējusī kapteine Andrea Šepa, kuras starptautiskā kērlinga karjera ilgst jau vairāk nekā 33 gadus. Viņai izdevies triumfēt pasaules čempionātos 1988. un 2010. gadā.

Vācietes pirmajā mačā ar 6-7 piekāpās Ķīnai, bet pēc tam trešdien ar 9-4 uzveica Čehiju.

Turpinājumā latvietes ceturtdien samēros spēkus ar Japānu, piektdien tiksies ar Ķīnu, bet sestdien centīsies apturēt Čehiju.

Pēc divām spēļu kārtām situācija kopvērtējumā ir ļoti saspringta - pa vienai uzvarai vienā mačā izcīnījušas Ķīna un Japāna, četrām vienībām ir pa vienam panākumam divos mačos, bet Itālija zaudējusi abās līdz šim aizvadītajās cīņās.

Pēc viena apļa turnīra labākās trīs komandas kvalificēsies izslēgšanas cīņām, pēc kurām pirmās divas nodrošinās dalību Soču Olimpiādē, kur tās jau gaida Krievija, Zviedrija, Šveice, Lielbritānija, Kanāda, ASV, Dānija un Dienvidkoreja.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu