Latvijas kērlingistēm pirmā uzvara PČ vēsturē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sieviešu kērlinga izlase svētdien izcīnīja savu visu laiku pirmo uzvaru pasaules čempionātā.

Savā trešajā mačā latvietes saspringtā cīņā ar 7-6 pārspēja ASV valstsvienību. Šajā cīņā otrajā endā latvietes izvirzījās vadībā ar 1-0, bet turpinājumā amerikānietes guva četrus bezatbildes punktus. Pēc septītā enda rezultāts bija 2-5, bet astotajā endā ASV izlase savā pēdējā akmenī pieļāva rupju kļūdu, ļaujot Latvijai gūt trīs punktus un panākt 5-5.

Pēdējos divos endos turpinājās sīva cīņa, tomēr nedaudz sekmīgāk nospēlēja Latvijas izlase, izraujot grūtu uzvaru.

Jau ziņots, ka čempionātu Latvija uzsāka ar diviem līdzīgiem zaudējumiem. Sākotnēji Latvijas kērlingistes ar 4-7 piekāpās Japānai, bet tad ar 2-4 atzina Krievijas valstsvienības pārākumu.

Šī gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs gan Japānas, gan Krievijas izlases tika pie trim panākumiem deviņās spēlēs, sacensību noslēgumā ieņemot attiecīgi astoto un devīto vietu, bet ASV kērlingistes palika pēdējā, desmitajā vietā.

Pēc trim aizvadītām kārtām Latvijas kērlinga izlase kopvērtējumā ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē.

Nākamajā cīņā Latvijas izlase šodien plkst. 16.30 uzsāks maču ar pašlaik kopvērtējuma 11. vietā esošo Ķīnas valstsvienību, bet plkst. 21.30 spēkosies ar ļoti spēcīgo Kanādu, kas pašlaik kā vienīgā čempionātā vēl nav zaudējusi.

Pēc šī mača Latvijas izlases nākamās pretinieces pasaules čempionātā būs Skotijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Šveices un Vācijas valstsvienības.

Šī ir pirmā reize, kad Latvija ir pārstāvēta sieviešu kērlinga augstākajā līgā.

Kā ziņots, kērlingistes uz Kanādu devās jau 11. martā un pirms pasaules čempionāta aizvadīja deviņu dienu treniņnometni Kalgari, kurā aizvadīja treniņu spēles un pieslīpēja tehniku, kā arī taktiku.

Latvijas komandas sastāvs kopš sekmīgā pagājušā gada Eiropas čempionāta palicis nemainīgs, un arī šoreiz to pārstāv «Ledene» komanda, kuras sastāvā startē Iveta Staša-Šaršūne, Una Grava-Ģērmane, Ieva Krusta, Zanda Bikše un Dace Munča. Bet komandas treneris ir Braiens Grejs, kurš Šveices izlasei 2000. gada pasaules čempionātā palīdzēja izcīnīt sudraba medaļu, bet 1999. gada Eiropas čempionātā - bronzas godalgu.

Jau ziņots, ka «Ledenes» kērlingistes pagājušā gada decembrī ceturto reizi piedalījās Eiropas čempionātā, triumfējot B divīzijā un kvalificējoties arī pasaules čempionātam, kas ir lielākais panākums Latvijas kērlinga vēsturē.

No 2011. līdz 2013. gadam pasaules čempionātos izcīnītie punkti tiks summēti, lai noteiktu komandas, kas startēs 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu