«Latvijas koncerti» dāvina koncertu skolotājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Dabas muzejs

VSIA «Latvijas Koncerti», noslēdzot abonementu koncertu ciklu skolu jaunatnei «Mūzika Tev», kas ir vērienīgākā izglītības programma Latvijā, katru gadu dāvina skolotājiem, kas organizējuši koncertprogrammu apmeklējumus, koncertu. Šogad tas notiks 4.jūnijā Lielajā ģildē. Skolotājus priecēs atraktīvā vokālā grupa «Framest» un džeza trio, portālu «Apollo» informēja Rinta Bružēvica, «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste.

«Ja nebūtu skolotāju iniciatīvas, mākas pārliecināt jaunos klausītājus par nezūdošajām mūzikas vērtībām, vai «Latvijas Koncerti» varētu priecāties par patiešām iespaidīgo cikla apmeklētāju skaitu, kas sliecas jau pāri 30 000?», apsver cikla «Mūzika Tev» producente un koncertu vadītāja Karina Bērziņa.

«Latvijas Koncerti» pagājušajā mācību gadā ciklā «Mūzika Tev» piedāvāja skolēniem no 1. līdz 12. klasei ļoti daudzveidīgas programmas - mazāko klašu skolēni varēja iepazīties ar latviešu tautas mūziku un dejām, ar klasisko baletu un mūsdienu deju, kā arī satikties ar «Alisi brīnumzemē» saksofonu kvarteta «n(ex)t» un Ēnu teātra iestudējumā, pārlapot «Zosmāmiņas pasakas» kopā ar Rīgas mūzikas skolu apvienoto simfonisko orķestri un diriģentu Andri Veismani.

5. - 9. klašu skolēni ieklausījās džeza mūzikā, Doma ērģeļu skaņās, «Taustiņu triumfā» no klavesīna līdz sintezatoram.

Īpašs notikums šajā sezonā bija jaunā komponista Jāņa Ķirša komponētais mūzikls «Futbols uz podestiem», kas tika speciāli pasūtīts šim ciklam. Mūzikls guva ļoti plašu klausītāju atsaucību un tika pieprasīts arī nākamajā sezonā.

Jau vairāku gadu garumā ciklu «Mūzika Tev» atbalsta «Linstow Center Management», nopērkot cikla abonementus speciālo skolu bērniem.

4.jūnija vakarā Lielajā ģildē skolotājus gaida vairāki pārsteigumi - tūrisma birojs «Relaks Tūre» dāvinās ceļojumu diviem skolotājam uz Slovākiju, vairāku grāmatu apgādi dāvinās grāmatas. Bet pats lielākais pārsteigums būs kādai no 105 skolām, kura saņems firmas «Yamaha» dāvinātās digitālās klavieres.

Arī nākamajā mācību gadā «Latvijas Koncerti» ir sagatavojuši plašu koncertprogrammu skolu jaunatnei. Producente Karina Bērziņa saka: » «Karību jūras pirāti», «Mazais skursteņslauķis», «Ģitāra un draugi», jaunais mūzikls «Sūnu ciema zēni» - tā ir tikai daļa no mūsu nākamā gada programmu piedāvājumiem. Ja vēlaties dzirdēt visu - bezgala interesanto un skaisto, kas slēpjas mūzikā, kļūstiet par mūsu cikla «Mūzika Tev» klausītājiem!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu