Latvijas kultūras dienās Īrijā popularizēs Dziesmu un deju svētkus (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maija sākumā Dublinā notiks Otrās Latvijas kultūras dienas Īrijā, kurās šogad popularizēs šovasar Rīgā gaidāmos Dziesmu un deju svētkus, kā arī svinēs valsts neatkarības atjaunošanu, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Īrijā.

Kultūras dienu atklāšana notiks 2.maijā ar foto izstādi «Latvijas Dziesmu un deju svētku brīnums», un paredzēta arī vēstniecības rīkota pieņemšana Dublinas pilsētas zālē.

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, 4.maijā Īrijas tradicionālo mākslu centrā CLASAC notiks gan teātra uzvedums «Mans Imants Ziedonis», gan ar dziesmām bagātināts deju lielkoncerts un latviešu nedēļas nogales skoliņu Īrijā izstāde «Latvju raksti».

Ieskandinot Latvijas XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, 5.maijā gan tautieši, gan pilsētas iedzīvotāji un viesi Dublinas vecpilsētā «Temple Bar» ir aicināti vērot svētku dalībnieku gājienu, iepazīties ar tautiskiem amatnieku izstrādājumiem, informāciju par Latviju, tās nacionālajām tradīcijām un Dziesmu un deju svētkiem, kā arī degustēt Latvijas ražotāju pārtikas produkciju un noskatīties Dziesmu svētku ieskaņas kopkoncertu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu