Latvijas labākie trikeri ar ekstremālu uzvedumu uzstāsies Ķīpsalā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. un 11. maijā Ķīpsalas hallē notiks dejiski ekstremāls uzvedums «Riga Magic Dance», kurā elpu aizraujošus trikus gatavo Latvijas labākie trikeri – Rihards Petrovs, Deniss Tumakovs, Artis Ozoliņš, Andrejs Dubanevičs, Kirils Uljanovs no Vingrošanas olimpiskā centra.

«Vērojot «Riga Magic Dance», ikvienam radīsies vēlme sevi atklāt un pilnveidot mākslā, sportā vai dejā. Vingrošanas olimpiskais centrs piedāvā apgūt daudzpusīgus sporta veidus, tāpēc mūsu lēcēji uz batuta, trikeru un parkūristu komandas piedalās «Riga Magic Dance». Tiekamies Ķīpsalā!» aicina pirmais olimpiskais čempions neatkarīgajā Latvijas Republikā, kā arī viens no Vingrošanas olimpiskā centra dibinātājiem Igors Vihrovs.

Apmeklētājus Ķīpsalā gaida pārsteidzoši lēcieni no zemes un akrobātiski triki, kurus sola vīrišķīgie un atlētiskie trikeri Artis Ozoliņš, Andrejs Dubanevičs, Kirils Uljanovs, Deniss Tumakovs un Rihards Petrovs, kas sevi jau ir pierādījis ārpus Latvijas robežām – konkursā «Baltic Tricking Battle 2013» trīsdesmit dalībnieku konkurencē viņš ieguva augsto 2. vietu.

«Pamatīgi gatavojamies – trenējamies katru dienu vismaz trīs stundas. Pasaulē nav daudz lietu, kuras var salīdzināt ar trikinga lidojuma sajūtu... Vēl vairāk, trikingā tu pacelies gaisā, tikai pateicoties saviem spēkiem. Ļoti ceru, ka šis uzvedums veicinās straujāku trikinga kultūras attīstību Latvijā,» norāda dejotājs, horeogrāfs un trikeris Deniss Tumakovs, kas ir arī «Tricking Battles» organizators.

Kā radās trikings?

Pirms desmit gadiem Amerikā, kopīgos vingrotāju un cīņas mākslas pārstāvju treniņos sāka dzimt savdabīga mode. Atlēti sacentās veiklībā, demonstrējot kombinācijas no kāju sitienu, akrobātikas un breika dejas elementiem, kā arī izgudroja jaunus, vēl neredzētus trikus. Lēnām viņi sāka atkāpties no klasiskās elementu tehnikas, lai parādītu savu individualitāti. Tā izveidojās jauna kultūra ar savu tehniku, filozofiju un pieeju treniņiem – trikings.

Vairāk nekā 300 ekstrēmo sporta veidu un mūsdienu dejas lietpratēji

Kā zināms, «Riga Magic Dance» – 10. un 11. maijā Ķīpsalā – uz vienas skatuves apvienos vairāk nekā 300 spilgtākos mūsdienu dejas, hiphopa, breika dejas, velotriāla, frīstaila, skeitborda, sporta un ielu vingrošanas, frisbija, BMX talantus un meistarus, kuri mūsu acu priekšā metīs izaicinājumu savu spēju robežām. Deju un sportu vienotā uzvedumā meistarīgi savīs režisore Edīte Ābeltiņa un horeogrāfs Guntis Spridzāns.

Uzveduma «Riga Magic Dance» biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā «bilesuparadize.lv». Biļešu cenas iepriekšpārdošanā – no 5 EUR līdz 10 EUR. Bērniem līdz 7 gadiem, neaizņemot atsevišķu sēdvietu, ieeja bez maksas.

«Riga Magic Dance» tapis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros, uzvedumu rīko «BT 1 Music».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu