Latvijas Mākslas akadēmijā atklāts ikgadējais mākslas gadatirgus «Jarmarka» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka

No š.g. 19. līdz 29. decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies «Jarmarka» – ikgadējā jauno mākslinieku izstāde, kas reizē ir arī gadatirgus un labdarības akcija. Ikviens interesents ir laipni aicināts baudīt mākslas gadatirgus īpašo atmosfēru, apskatīt un iegādāties jauno talantu mākslas darbus, vienlaikus ziedojot līdzekļus Mākslas akadēmijas vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai. Turklāt «Jarmarka» šogad svin 10. jubileju! 

Jau gadatirgus pirmajā dienā iespējams apskatīt un iegādāties vairāk kā 300 mākslinieku darbus, kas skaita ziņā šobrīd sasniedz 12 000 vienības. Tā kā katru dienu piedāvāto mākslas priekšmetu klāsts tiek papildināts ar jauniem darbiem, plānots, ka tuvākās nedēļas laikā darbu skaits pieaugs vēl par vairākiem tūkstošiem.

«Jarmarka» Mākslas akadēmijas studentiem sniedz unikālu iespēju studiju laikā tapušos darbus reizi gadā izstādīt plašākai auditorijai. Savukārt apmeklētājiem tā ir izdevība iegādāties oriģinālus mākslas priekšmetus, kuru vērtība ar gadiem tikai augs. «Jarmarkā» atradīsiet visdažādākos radošos darbus – no gleznām un traukiem līdz vides un interjera objektiem, tērpiem, tēlniecības un stikla objektiem, grafikām, rotām un citiem mākslas darbiem.

Šī gada izstāde-gadatirgus ir īpaša ar to, ka tajā ir pieejami ne tikai Latvijas jauno talantu darbi, bet ikvienam tiks dota iespēja novērtēt arī ārvalstu studentu māksliniecisko sniegumu. Desmit gadu jubilejai par godu «Jarmarkā» piedalās vairāk nekā divdesmit «Erasmus» programmas studenti no dažādām Eiropas valstīm, kas šobrīd zināšanas papildina Latvijas Mākslas akadēmijā.

Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs ir gandarīts par līdz šim paveikto: «Izstāde-gadatirgus «Jarmarka» Mākslas akadēmijai ir svētki. Atskatoties uz 2003. gadu, kad kā turpinājums trīsdesmitajos gados aizsāktajai tradīcijai tika rīkota pirmā «Jarmarka», ar prieku vēroju, ka tradīcija ir iesakņojusies un kļuvusi par vienu no gaidītākajiem gada nogales notikumiem Rīgā. Šogad atzīmējam «Jarmarkas» desmito gadadienu un aicinām arī visus Jūs būt kopā ar mums un svinēt mākslu no sirds un ar vērienu!»

Ar «Jarmarkas» palīdzību katru gadu labdarības mērķiem Mākslas akadēmijā tiek novirzīti finanšu līdzekļi. Līdz šim izdevies restaurēt griestu gleznojumus Mākslas akadēmijas aulā, atjaunot vairākas akadēmijas telpas un fasādes elementus, kā arī veikt citus nozīmīgus restaurācijas darbus, tādējādi pamazām atgriežot ēkai tās vēsturisko veidolu un burvību.

Izstādes-gadatirgus un labdarības akcijas organizatori – Latvijas Mākslas akadēmija, pasākumu aģentūra «Pareizā ķīmija», biedrība «Kultūras perons» un mākslas interneta veikals «Mākslas perons» jau šobrīd sākuši rūpēties par to, lai izstādes laikā būtu iespējams sajust radošo atmosfēru, dzirdēt labos vārdus un skaisto mūziku, manot Ziemassvētku tuvošanos, par ko liecina apmeklētāju rosība, meklējot oriģinālas un mīļas dāvanas sev un tuvajiem.

Adrese: Kalpaka bulvārī 13, Rīgā, Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, 2. stāvā.

Izstāde atvērta katru dienu no plkst. 11.00 līdz 20.00.

24.-26.12.2012. – brīvdienas.

Ieeja bez maksas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu