Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina bērnus uz «Ziemas Baletu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2012. gada 7. janvārī Latvjas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina visus bērnus un viņu pavadoņus uz skaistāko gada koncertuzvedumu «Ziemas Balets». 

Lai uzrunātu mazākos klausītājus un rosinātu viņos interesi par klasisko mūziku un mūzikas instrumentiem, LNSO jau piekto gadu organizē koncertu ciklu mazajiem klausītājiem – «Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem». 

Pagājušajā sezonā pirmo reizi mazajiem klausītājiem tika piedāvāts koncertuzvedums «Baleta mūzika» sadarbībā ar horeogrāfa Tāļa Sila baleta studiju «Grande». Ņemot vērā tā panākumus un publikas ieinteresētību, arī šogad 7. janvārī Lielajā Ģildē LNSO aicina uz koncertuzvedumu bērniem «Ziemas Balets». Mazie koncerta apmeklētāji un viņu pavadoņi ne tikai varēs klausīties klasiskās mūzikas skanējumu, bet arī skatīties, kā šo mūziku izdejo Tāļa Sila baleta studijas dalībnieki. Savukārt koncerta starplaikā bērniem tiks piedāvāta iespēja iepazīties un pašiem izmēģināt dažādus stīgu instrumentus. 

Programmā - Sadeļņikova «Krievu pasakas» un I.Stravinskis Svīta «Pulčinella». Solisti - Tāļa Sila baleta studija, bet pie diriģenta pults - Andris Vecumnieks.  

Koncerta krievu valodā sākums plkst.11:00, bet latviešu valodā plkst.14:00. 

Jaunajā 2011./2012. gada sezonā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) mazajiem klausītājiem piedāvā četru koncertu programmu un, līdzīgi kā iepriekšējos gados, tajā iekļauta iepazīšanās ar dažādiem mūzikas instrumentiem un mūziķu profesiju.  

Trešais šīs sezonas simfoniskais koncerts bērniem «Spalvas pa gaisu!» 3. Martā, kā var nojaust, būs veltīts putniem un viņu dziesmu atspoguļojumam dažādu komponistu skaņdarbos, bet starpbrīdī mūziķi tiksies ar koncerta apmeklētājiem, lai pastāstītu par mūziķa profesiju un sniegtu muzikālus paraugdemonstrējumus. 

Ceturtais un pēdējais šīs sezonas bērnu koncerts «Kā lai es pasaku pasaku?» 14. aprīlī būs veltīts tādam bērnu iemīļotam tematam kā pasakas. Turklāt mūzika, kuru mazie klausītāji un viņu pavadoņi varēs dzirdēt, būs jauno latviešu komponistu skaņdarbi, kuri šobrīd tiek rakstīti speciāli šim koncertam. Savukārt koncerta starbrīdī mazie klausītāji tiks aicināti iepazīt dažādus sitaminstrumentus un pašiem izmēģināt roku to spēlēšanā. 

Koncertu cikls «Simfoniskie koncerti bērniem» tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra mūziķi. Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau piekto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. Pagājušajā sezonā bērnu koncertus apmeklēja vairāk nekā 5000 mazo klausītāju.  

Biļetes uz bērnu koncertiem iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās, bet abonementus uz visiem cikla koncertiem – «Lielās Ģildes» kasēs. 

Biļešu cena Ls 3,00. Abonementa cena uz visiem bērnu koncertiem: Ls 10, 12, 14.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu