Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz bērnu koncertu «Spalvas pa gaisu!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Sestdien, 3.martā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina bērnus un viņu pavadoņus uz trešo šīs sezonas koncertu bērniem «Spalvas pa gaisu!». Koncerta krievu valodā sākums plkst.11.00, bet koncerta latviešu valodā sākums plkst.14.00.

Kā jau to vēstī nosaukums, šis koncerts būs veltīts putniem un viņu dziesmu atspoguļojumam dažādu komponistu skaņdarbos. Savukārt starpbrīdī LNSO mūziķi tiksies ar koncerta apmeklētājiem, lai pastāstītu par mūziķa profesiju un sniegtu muzikālus paraugdemonstrējumus.

Koncerta programma:

  • I daļa

A. Vecumnieks Spalvas pa gaisu fagotam solo
J. Haidns Simfonija Vista I daļa
J. Karlsons Lauku svīta - Zosu gavote
J. Karlsons Lauku svīta - Gaiļu maršs
M. Musorgskis Izstādes gleznas. Neizšķīlušos cālēnu balets
P. Čaikovskis Balets Gulbju ezers. Mazo gulbīšu deja
Ž. Sibeliuss Tuonelas gulbis
P. Čaikovskis Cīruļa dziesma (tiks instrumentēta)

  • II daļa

O. Respīgi Svīta Putni

Ceturtais un pēdējais šīs sezonas koncerts bērniem «Kā lai es pasaku pasaku?» būs 14.aprīlī.

2011./2012.gada sezonā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) mazajiem klausītājiem piedāvā četru koncertu programmu un, līdzīgi kā iepriekšējos gados, tajā iekļauta iepazīšanās ar dažādiem mūzikas instrumentiem un mūziķu profesiju. Koncertu cikls «Simfoniskie koncerti bērniem» tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra mūziķi. Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau piekto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. Pagājušajā sezonā bērnu koncertus apmeklēja vairāk nekā 5000 mazo klausītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu