Latvijas Nacionālajā teātrī top «Mērfijs»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Nacionālā teātra OKartes Jaunajā zālē top izrāde «Mērfijs». Tās režisors un dramatizējuma autors ir Kārlis Krūmiņš, lomās – Kaspars Zvīgulis, Liene Gāliņa, Madara Saldovere, Ivars Kļavinskis un Jānis Vimba.  Pirmizrāde 13.decembrī.

«Mērfijs» ir viens no iecienītākajiem Semjuela Beketa darbiem, un tiek pieskaitīts modernisma literatūras labākajiem paraugiem. Tas ir  asprātīgs, komisks un vienlaikus drūms, dziļi filozofisks stāsts par cilvēka situāciju pasaulē.

Situācija Beketa romānā ir šķietami absurda, jo tā varoņiem, lai atrisinātu savas problēmas, nepieciešams Mērfijs, bet Mērfijam tai pašā laikā nav nepieciešams itin nekas. Kas ir «nekas"? Kā vēlēties «neko» var kļūt par dzīves filosofiju? Kāda jēga dzīvei, ja tu nedari «neko"? Un vai «neko» negribēt ir iespējams, ja neesi viens?

  • Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks: Uģis BĒRZIŅŠ 
  • Gaismu māksliniece: Lienīte SLIŠĀNE
  • Horeogrāfe: Liene GRAVA 
  • Producente: Madara AIZGRĀVE 
  • Režisors: Kārlis KRŪMIŅŠ

Režisora pieredze:

«Mērfijs» - Semjuels Bekets, Latvijas Nacionālais teātris, 2011
«Policija» – Slavomirs Mrožeks, Dirty Deal teatro Spīķeros, 2011.
«Svētceļnieks» – apvienība «Houka Bros», Ģertrūdes ielas teātrī , 2010.
«Vēl tuvāk» - Patriks Mārbers, Liepājas teātrī, 2010.
«Mājās pārnākušie» – Harolds Pinters, diplomdarbs absolvējot Latvijas Kultūras Akadēmiju, Valmieras Drāmas teātrī, 2008.

Apbalvojumi un nominācijas:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu