Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanu pagarinās līdz 2013.gada beigām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas termiņš pagarināts līdz 2013.gada 31.decembrim, paredz šodien valdībā akceptētie grozījumi LNB projekta īstenošanas likumā.

LNB projekta īstenošanas termiņa pagarināšana ir atbalstīta LNB projekta īstenošanas uzraudzības padomes sēdē. Galīgais lēmums vēl jāpieņem Saeimai.

Līdz šim LNB projekta īstenošanas likumā bija noteikts, ka "Gaismas pils" projekts īstenojams līdz 2012.gada 18.novembrim. LNB projekta īstenošanai finansējums ir paredzēts Kultūras ministrijas valsts budžeta apakšprogrammā, taču sakarā ar krasu ekonomiskās situācijas pasliktināšanos 2008.gada beigās valsts budžetā tika veikti vairākkārtīgi grozījumi, kā dēļ LNB projekta īstenošanai sākotnēji paredzētais budžeta finansējums 2009.-2011.gadā tika samazināts, pārceļot to uz 2012.gadu un 2013.gadu, un tas radīja nepieciešamību veikt izmaiņas LNB projekta īstenošanas grafikā.

Iepriekš neparedzētu ekonomiskās situācijas radītu iemeslu dēļ LNB projektu nav iespējams īstenot iepriekš noteiktajā termiņā.

Sadarbībā ar LNB projekta īstenošanā iesaistītajām institūcijām - būvdarbu veicējiem, autoruzraudzības un būvuzraudzības grupām, LNB - Kultūras ministrija ir izstrādājusi jaunu LNB projekta īstenošanas grafiku ar projekta īstenošanas termiņu.

Lai sasniegtu izvirzīto mērķi un nodrošinātu pilnvērtīgu LNB darbības sākšanu jaunajā ēkā, LNB projekta īstenošanas grafikā iekļauts aktivitāšu kopums, kas ietver LNB ēkas būvdarbu pabeigšanu, infrastruktūras objektu celtniecību, bibliotēkas iekārtošanu, aprīkošanu ar mēbelēm un iekārtām, kā arī bibliotēkas grāmatu krājuma pārvietošanu un pārcelšanos uz jauno ēku. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu