Latvijas pārstāvjus PK finālposmā noteiks Pludmales volejbola komisija (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Egils Cīrulis portālam «Apollo» paskaidroja, ka galīgo lēmumu par to, kuri pludmales volejbolisti pārstāvēs Latviju Pasaules kausa finālposmā Brazīlijā, pieņems Pludmales volejbola komisija.

Pasaules kausa finālposmam, kas risināsies janvāra sākumā, no Latvijas bīčvolejbolistiem būs jāizsijā pāris, kurš pārstāvēs valsti. Šonedēļ Jānis Šmēdiņš, Aleksandrs Samoilovs, Ruslans Sorokins un Aigars Birzulis, kurš pārstāvēja Turcijā esošo Mārtiņu Pļaviņu, tā arī nespēja vienoties par to, kuriem diviem sportistiem jādodas uz Brazīliju.

Iepriekš minētās komisijas vadībā uzticēta LVF valdes loceklim Andrim Blakam, bet komisijas sastāvā būšot gan volejbola treneri, gan arī paši spēlētāji. «Galīgais komisijas sastāvs vēl nav zināms, taču plānots, ka komisijā būs treneri Aigars Birzulis, Andris Krūmiņš, Andris Šmēdiņš un Iguna Minusa, kā arī divi spēlētāji,» atklāj LVF ģenerālsekretārs.

Kāpēc tik sarežģīta procedūra? «Šajā turnīrā pāris nebūs vienkārši komanda, bet gan Latvijas izlase. Visi puiši to ir pelnījuši, jo visi ir devuši savu ieguldījumu. Galu galā dalību finālposmā Latvija nodrošināja tādēļ, ka mums bija divi pāri Londonas olimpiskajās spēlēs. Tāpēc uzskatu, ka lēmums ir jāpieņem zinošiem speciālistiem, nevis jāizlemj kādam vienpersoniski,» uzsver Cīrulis.

Samoilova un Šmēdiņa šodien paustais viedoklis

«Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka uz Brazīliju būtu jābrauc Pļaviņam un Šmēdiņam, taču tas ir tikai mans viedoklis, kuru jebkurš var apstrīdēt,» piebilst Cīrulis. «Vai šāds pāris joprojām ir funkcionējošs? Visi puiši ir profesionāļi. Pērn pēc sezonas Pļaviņš un Samoilovs uzvarēja Krievijas kausa izcīņā, bet šogad Pļaviņš triumfēja šajā pašā turnīrā kopā ar krievu pludmales volejbolistu, kurš pirms tam bija svītrots no izlases. Tas apliecina, ka ir iespējams saspēlēties un aizvadīt turnīru labā līmenī.»

Jāpiebilst, ka oficiālais pieteikums Pasaules kausa finālposmam ir jānosūta līdz 9. decembrim. Lēmumu pieņemšanas uzticēšana Pludmales volejbola komisijai sola, ka vēl aptuveni mēnesi par bīčvolejbolu Latvijā runās ne tikai šī sporta veida aprindās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu