Latvijas pilsoņi Īrijā pirmajā pusgadā noslēguši 55 laulības ar trešo valstu pilsoņiem (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MyTudut, CC BY-NC-SA 2.0

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas pilsoņi Īrijā noslēguši 55 laulības ar trešo valstu pilsoņiem, kuriem Īrijā ir nepieciešama vīza vai uzturēšanās atļauja, vēsta portāls «Baltic Ireland».

Kā portālu informēja Latvijas vēstniecība Īrijā, 2013.gada pirmajos sešos mēnešos Īrijā reģistrētas 86 Latvijas pilsoņu laulības, liecina Īrijas centrālā Dzimtsarakstu biroja dati.

55 gadījumos Latvijas pilsoņi salaulājušies ar personām no valstīm, kas neietilpst Eiropas Savienībā (ES), turklāt 33 gadījumos laulības noslēgtas ar Pakistānas pilsoņiem.

Ievērojama daļa laulību ar Latvijas pilsoņiem, uz kuru pamata trešo valstu pilsoņiem Īrijā tiek pieprasītas Īrijas uzturēšanās atļaujas un brīvas pārvietošanās tiesības Eiropas Savienības teritorijā, tiek slēgtas arī citās valstīs - Pakistānā, Indijā, Nigērijā, Zviedrijā, Dānijā, Francijā, Spānijā, Kiprā, Tanzānijā, Taizemē, Libānā, kā arī Latvijā. Šajā gadā trijos gadījumos Īrijas institūcijas arī veic pārbaudes par iespējami dubulti noslēgtām laulībām Latvijā un Īrijā.

Latvijas vēstniecība Īrijā atgādina, ka šī gada 1.aprīlī Latvijā stājās spēkā Krimināllikuma grozījumi, kas paredz kriminālatbildību par ļaunprātīgu personas nodrošināšanu ar iespēju likumīgi iegūt tiesības uzturēties (arī fiktīvu laulību ceļā) ne tikai Latvijas Republikā, bet arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Īrijā, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā.

Vēstniecība šogad jau ir sniegusi palīdzību 25 potenciālajiem cilvēktirdzniecības upuriem, no kuriem absolūti lielākā daļa ir fiktīvo laulību dalībnieki.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu