Latvijas pilsonim Fidži bargs cietumsods par narkotiku ievešanu (28)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Keith Allison, CC BY-SA 2.0

Latvijas pilsonim Aināram Kreimanim Fidži ir piespriests 13 gadu un viena mēneša cietumsods par 5,6 kilogramu metamfetamīna ievešanu, otrdien ziņoja Fidži raidsabiedrība «Fiji Broadcasting Corporation» (FBC).

Sodu piesprieda Lautokas Augstā tiesa. Tā arī nolēma, ka Kreimanis varēs pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu pēc 12 ieslodzījumā pavadītiem gadiem.

Kreimanis neatzina savu vainu apsūdzībā par narkotiku nelikumīgu glabāšanu, ierodoties Fidži, bet prāvā tika atzīts par vainīgu.

Kreimanis ieradās Nadi starptautiskajā lidostā Fidži no Honkongas 2011.gada 11.novembrī, lai tur pavadītu brīvdienas. Kreimaņa somas caurskatē ar rentgenu muitnieki atrada narkotikas astoņos plastikāta maisiņos, kas bija paslēpti četros bilžu rāmīšos.

Kreimanis tiesā pastāstīja, ka pirms ierašanās Fidži esot daudz ceļojis. Ceļojuma sākumā viņš no Rīgas devās uz Stambulu Turcijā, bet pēc tam apmeklēja Kamerūnu, Marokas pilsētu Kasablanku, Kenijas galvaspilsētu Nairobi, Kataras galvaspilsētu Dohu un Centrālāfrikas Republikas galvaspilsētu Bangi.

Kreimanis tiesā sacīja, ka šī soma viņam esot iedota Bangi apmeklējuma laikā.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu