Latvijas Regbija federācijas prezidentu uztrauc finansiālā situācija un saliedētības trūkums (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Regbija federācijas (LRF) darba dienaskārtībā ir sliktās finansiālās situācijas sakārtošana, kā arī darbs pie federācijā iesaistīto cilvēku saliedētības veicināšanas, aģentūrai LETA uzsvēra federācijas prezidents Aleksandrs Zuments.

Zuments šajā amatā ir kopš pērnā novembra. Pirms tam novembra sākumā no LRF prezidenta amata atkāpās Juris Silovs, kurš šo amatu ieņēma kopš 2011. gada marta.

«Būt par LRF prezidentu ir smags darbs divu iemeslu dēļ. Šobrīd federācijā ir slikta finansiālā situācija, kuru nepieciešams sakārtot. Tāpat tajā nav arī saliedētības cilvēku starpā. Cilvēkiem federācijā ir ļoti daudz savu iekšējo pretrunu - klubs pret klubu, cilvēks pret cilvēku,» uzskata Zuments. «Vēlos federāciju saliedēt. Tāpat ceru, ka finansiālo situāciju divu gadu laikā izdosies izlīdzināt.»

«Runājot par slikto finansiālo situāciju, nekādā gadījumā negribu komentēt iepriekšējo federācijas cilvēku darbību. Tiesa, tā nav bijusi diez ko korekta,» piebilda prezidents, kuram iepriekš ar regbiju nav bijusi liela saistība. Tā vietā viņš nodarbojies ar tenisu, iekļūstot Latvijas jauniešu izlases sastāvā, un sambo. «Regbiju neesmu spēlējis nevienu pašu dienu, taču mans dēls Jānis Zuments mani ir pievilinājis pie šī sporta. Man šis sporta veids patīk. Kļūstot par federācijas prezidentu, nesaskatīju tajā naudas pelnīšanas iespējas, jo man ir divi savi uzņēmumi. Gribu palīdzēt cilvēkiem, jo kaut ko vajag izdarīt arī sociālajā jomā.»

«Noteikti mums jāpilnveido darbs ar jauniešiem, jo bez viņiem nebūsim nekas, turklāt regbija attīstības līmenī esam diezgan zemu. Tāpēc vajag piesaistīt jauniešus. Nepieciešams sakārtot arī treneru sistēmu, jo labu speciālistu mums gandrīz nav. Ja mums ir jāizvēlas ārzemju treneri regbija-15 un regbija-7 izlasēm, tas ir ļoti slikti,» skaidro Zuments. «Tāpat nepieciešams uzlabot tiesnešu sistēmu. Mums ir labi arbitri, taču viņu ir maz. Ja izdosies sakārtot šīs lietas, būs labi.»

Pirms tam sestdien Zuments sezonas atklāšanas pasākumā pauda, ka LRF divu gadu laikā vēlas sakārtot vietējo regbija saimniecību, taču lielākā federācijas vēlme ir balstīties uz spēcīgiem klubiem, kas aktīvi meklē sev atbalstītājus.

«Ja federācijai sāks lietas iet uz labo pusi, atradīsies sponsori, ar kuriem var normāli runāt. Neesmu [bijušais Latvijas premjerministrs Valdis] Dombrovskis, taču federācijas finansiālā situācija šobrīd ir līdzīga. Ceļi situācijas uzlabošanai būs aptuveni tie paši - visur ļoti stingra ekonomija,» skaidro Zuments. «Parādi ir jāatdod, jo tā ir viena no galvenajam problēmām, kāpēc ir grūti atrast sponsorus.»

Kā ziņots, jaunajā Latvijas čempionāta sezonā regbijā-15 startēs sešu klubu septiņas komandas, kas spēkosies pēc jaunas izspēles sistēmas. Čempionātā startēs «Livonia», «Ovāls», «Miesnieki», «Eži» (ar divām komandām), «Fēnikss» un «Baldone».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu