Latvijas saldumu vēstures pirmizrāde kino «Rīga»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

14.maijā kinoteātrī Rīga notika dokumentālās filmas «Saldumu pilsēta» pirmizrāde. Filma atklāj visu Latvijas saldumu ražotāju vēsturi kopš rūpnieciskiem pirmsākumiem, apkopojot to vienā vēstures dokumentā. Filmas «Saldumu pilsēta» režisors ir Kaspars Goba.

«Filmas idejas pamatā ir Latvijas saldumu ražotāju vēstures retrospekcija kopš pašiem pirmsākumiem un vēsturisko materiālu apvienošana vienā vēstures dokumentā. Pateicoties foto un fono arhīviem, filmā ietverti unikāli materiāli ar saldumu ražošanas pamatlicējiem Latvijā T.Riegertu un leģendāro V.Ķuzi. Filmas veidošanas laikā interesanti bija ieskatīties saldumu ražotāju vēsturē un sekot līdzi tās attīstībai gan pirms kara Latvijā, gan Padomju laikos līdz mūsdienām. Šodien saldumu ražošana apvienota ar «Laima» zīmolu un apvieno gadsimtu senas tradīcijas,» atklāj filmas režisors Kaspars Goba.

«Tādu saldumu uzņēmumu, kāda «Laima» ir šodien, ir radījuši mūsu darbinieki – īstie saldumu meistari. Mēs lepojamies ar to, ka neskatoties uz laika un varas maiņu Latvijā, uzņēmums ir spējis saglabāt latviskās vērtības un kā Latvijas valsts simbols tiek atzīts arī šodien. Tāpēc «Laima», svinot 140 gadu jubileju, godina ilggadīgos uzņēmuma darbiniekus, pateicībā par viņu mīlestību uz savu darbu, ko viņi caur «Laimas» saldumu meistardarbiem nodod tālāk katram» Laima» saldumu gardēdim,» saka Dace Kokina, AS «Laima» mārketinga vadītāja.

Dokumentālā filma «Saldumu pilsēta» plašākai auditorijai būs apskatāma septembrī. Un sabiedrība par to tiks informēta papildus.

Papildus informācijai: «laima.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu