Latvijas sieviešu kērlinga izlase zaudē vietu EČ A divīzijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ar kārtējo smago zaudējumu šodien Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru noslēdza Latvijas sieviešu kērlinga izlase, zaudējot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Latvietes ar 2-14 kapitulēja Zviedrijai un nākamgad pēc divu gadu pārtraukuma tai atkal būs jāspēlē B divīzijā. Šajā spēlē viss tika izšķirts jau pirmajā endā, kurā Zviedrija guva piecus punktus.

Deviņos aizvadītajos mačos Latvijas izlase izcīnīja tikai vienu uzvaru. Jau skaidrs, ka Latvijas izlase noslēgumā nebūs augstāk par devīto vietu desmit komandu konkurencē, bet no A divīzijas izkritīs divas vājākās komandas.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 5-7 līdzīgā cīņā piekāpās Vācijai, otrajā mačā ar 8-6 uzvarēja Norvēģiju, trešajā cīņā ar 4-11 pārliecinoši zaudēja Itālijai, bet pēc tam ar 5-6 piekāpās Dānijai.

Piektajā cīņā Latvija ar 2-10 kapitulēja Krievijai, pēc tam ar 1-10 zaudēja arī Čehijai, ar 4-12 kapitulēja Šveicei un ar 6-9 zaudēja Skotijai.

A divīzijas labākās četras komandas turpinās cīņu par medaļām, bet divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas cīnīties B divīzijā. Vēl pirmās septiņas komandas automātiski kvalificēsies pasaules čempionātam, kurā krās ieskaites punktus 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, bet astotās vietas ieguvējas vīriešu un sieviešu konkurencē par dalību pasaules čempionātā būs spiesta aizvadīt pārspēles līdz divām uzvarām pret B divīzijas uzvarētājām.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta A divīzijā spēlēja otro gadu pēc kārtas. Debijas turnīrā pērn latvietes palika astotajā vietā, saglabājot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā, tomēr viņām pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos šī gada pasaules čempionātam, kurā līdz šim vienīgo reizi Latvijas kērlingistes spēlēja pagājušā gada sākumā.

Jau ziņots, ka Latvijai piešķirtas tiesības rīkot 2013. gada pasaules čempionātu kērlingā sievietēm, kurā tiks vākti pēdējie punkti Soču olimpiskajām spēlēm.

Komandas, kas no 2011. līdz 2013. gadam notiekošajos pasaules čempionātos sakrās visvairāk punktu, nodrošinās dalību olimpiskajās spēlēs, bet vēl pa vienai ceļazīmei vīriešu un sieviešu konkurencē tiks sadalītas papildu kvalifikācijas turnīrā starp komandām, kas šajā laikā vismaz reizi būs spēlējušas pasaules čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu