Latvijas sinoptiķu jaunākā informācija par gaidāmo vētru Latvijā (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aurelian Săndulescu, CC BY-SA 2.0

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu Kurzemes dienvidrietumos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 25-28 metrus sekundē (m/s), liecina jaunākā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija par gaidāmo vētru.

LVĢMC ziņo, ka šodien dienas vidū ciklons, kas Eiropā nes ļoti stipru vētru, jau atrodas virs Ziemeļjūras un tuvojas Skandināvijas pussalai. Nakts pirmajā pusē tā centrs sasniegs Baltijas jūras rietumu daļu. Pēc tam šī ciklona centra pārvietošanās ātrums uz austrumiem nedaudz mazināsies. Rīt dienas vidū tas atradīsies virs Kurzemes, pēc tam pāri Zemgalei un Latgalei virzīsies uz dienvidaustrumiem un pakāpeniski zaudēs savu spēku.

Šī ciklona trajektorija Latvijas teritorijas lielāko daļu «pasargās» no ļoti spēcīgām un postošām vēja brāzmām, jo ciklona centrā valda lēns vējš, maksimālās vēja brāzmas šoreiz tiks novērotas ciklona dienvidu un rietumu malā. Līdz ar to šī zona no Ziemeļjūras virzīsies pāri Vācijas ziemeļu daļai, Dānijai, Polijai, Kaļiņingradai un Lietuvai.

Ceturtdien vakarā un naktī uz piektdienu Kurzemes dienvidrietumos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 25-28 m/s. Vēja brāzmas līdz 20-22 m/s ir gaidāmas arī Vidzemē līča piekrastē, pārējā teritorijā vēja brāzmu spēks nepārsniegs 15-18 m/s.

Piektdiena teritorijas lielākajā daļā būs vējaina, tomēr ļoti spēcīgas vēja brāzmas nav gaidāmas. Pēcpusdienā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, jūras piekrastē tas no jauna brāzmās sasniegs 20-22 m/s, naktī uz sestdienu pat 25-26 m/s.

Spēkā paliek prognozes par sniega segas izveidošanos ciklonam šķērsojot Latvijas teritoriju: jau piektdien no rīta vietām segas biezums sasniegs sešus līdz astoņus centimetrus (cm).

Uz ceļiem braukšanas apstākļus apgrūtinās gan slapjš sniegs, sniegs un putenis, kura laikā redzamība vietām pasliktināsies līdz 500-1000 metriem, gan arī apledojums. Snigs arī piektdien dienā, kā arī sestdien. Gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies zem 0 grādu atzīmes, svētdien dienā sals gaidāms visā Latvijā, vien jūras piekrastē temperatūra paaugstināsies līdz 0...+2 grādiem.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu