Latvijas skolu TOP

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Ņemot vērā iepriekšējā mācību gada centralizēto eksāmenu rezultātus, valsts ģimnāziju topa pirmais trijnieks arī šogad palicis nemainīgs - Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Āgenskalna valsts ģimnāzija, Siguldas Valsts ģimnāzija, informē laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Šādu ģimnāziju topu jau pāris gadus veido «Neatkarīgā Rīta Avīze». Salīdzinājumā ar pagājušo topu, būtiski šogad tajā pakāpusies Viļakas Valsts ģimnāzija, pēdējo - 21.vietu - nomainot uz 13.vietu, savukārt Jēkabpils un Talsu ģimnāzijas nokritušas par vairākām vietām.

Šogad topa 4.vietā ierindojusies Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija.

Jēkabpils Valsts ģimnāzija no visnotaļ augstās 4.vietas iepriekšējā topā šogad nokritusi uz 17., savukārt Talsu Valsts ģimnāzija - no 9. uz 18.vietu.

Topa 6.vietā atrodas Daugavpils Valsts ģimnāzija, aiz sevis atstājot Gulbenes novada valsts ģimnāziju, Ernesta Glika Alūksnes valsts ģimnāziju, Valmieras Valsts ģimnāziju, Preiļu Valsts ģimnāziju.

11.vietā šogad topā ir Jelgavas Valsts ģimnāzija, 12. - Rēzeknes, 13. - Viļakas, 14. - Madonas Valsts ģimnāzija, tālāk seko Jūrmalas, Dobeles, Jēkabpils, Talsu, Balvu, Krāslavas valsts ģimnāzijas. Topu noslēdz Liepājas Valsts 1.ģimnāzija.

Kā norāda «Neatkarīgā» šogad topā esot iekļautas tikai ilggadējās valsts ģimnāzijas, kas garantē augstākas prasības vidējās izglītības kvalitātes nodrošināšanā. Vērā ņemts arī faktiski kārtoto centralizēto eksāmenu skaits un cik no tiem nokārtoti A, B un C līmenī. Piemēram, faktiski kārtoto eksāmenu skaits skolā bija 400, no tiem 380 eksāmenos saņemts A, B vai C līmenis, līdz ar to 95% eksāmenu nokārtoti ar vislabākajiem rezultātiem.

Pagājušajā mācību gadā Latvijā bija 21 valsts ģimnāzija, pirms pāris dienām šo statusu ieguva Āgenskalna ģimnāzija, Rīgas pilsētas 3.ģimnāzija un Ogres ģimnāzija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu