Latvijas skrējējs gatavojas skriet maratonus septiņos kontinentos (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas skrējējs Dins Vecāns gatavojas kļūt par pirmo sportistu Baltijā, kurš viena gada laikā veicis maratona skrējienu septiņos dažādos kontinentos, sarunā ar žurnālistiem pastāstīja Vecāns.

Šogad viņš jau veicis divus maratonus - Marokas pilsētā Marakešā bija Āfrikas kontinenta maratons, bet Izraēlas galvaspilsētā Telavivā tika veikts Āzijas posms.

Nākamais būs maratons Rīgā, bet pēc tam līdz gada beigām sekos arī 42 kilometru skrējieni Riodežaneiro, Melburnā, Ņujorkā un pat Antarktīdā.

«Braucu uz kontinentu saprast tā būtību, garu, kā cilvēki dzīvo,» izteicās Vecāns. «Maratons ir labākais veids, kā apskatīt pilsētu un iegūt jaunus iespaidus. Finiša taisnes vienmēr veicu ar virs galvas paceltu Latvijas karogu un vēlos sabiedrībā popularizēt aktīvu dzīvesveidu.»

Kā izteicās Vecāns, pirms šī gada sākumā veiktā Marakešas maratona viņš dzīvē tik garu distanci bija veicis vien vienu reizi, bet papildu motivāciju tik lielam projektam ieguvis, kad uzzinājis, ka iepriekš neviens skrējējs no Baltijas tādu nav realizējis.

Visekskluzīvākais, protams, ir novembrī plānotais maratons Antarktīdā, kurā piedalās tikai aptuveni 50 cilvēki.

«Pilnīgs finansējums pagaidām man ir pirmajiem četriem posmiem, bet saistībā ar atlikušajiem trim vēl esmu procesā,» atzina Vecāns, atklājot, ka dalība Antarktīdas maratonā vien izmaksās 10 500 eiro, bet pārējie ir ievērojami lētāki.

Pēc internetā pieejamās informācijas, līdz šim šādu septiņu maratonu seriālu noskrējuši vien 112 cilvēki - 87 vīrieši un 25 dāmas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu