Latvijas spēkavīru čempionāta sezona sākusies ar Arta Plivdas uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: parstipru.lv

Sestdien 14.maijā, sadarbībā ar «BTA Rally Talsi 2011» uzsākās 2011.gada «Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāts». Jāsaka uzreiz, ka sadarbība bija sinerģiska – spēkavīru cīņās nozīme bija gan rallija automašīnām, gan pat vairāku valstu rallija čempioniem. Turklāt Talsu skatītāji varēja baudīt divus vienā – spēkavīru sacensības un rallija notikumus. Šoreiz vingrinājumi norisinājās divās vietās – Sauleskalna estrādē un Draudzības ielas pļavā pie rallija tramplīna.

Sauleskalna estrādē atlēti veica trīs vingrinājumus: 

- «DnB Nord līzings rallija automašīnas celšana (Deadlift)»,
- «BTA Rally Talsi rallija automašīnu turēšana (Herculess hold)»,
- «GPU Nākotne pulkstenis (Conan wheel)». 

Jau no pirmā vingrinājuma savu pagājušā gada titula iegūšanu pamatoja Artis Plivda, uzvarot visos trijos pārbaudījumos. Labi pirmie vingrinājumi padevās gandrīz divas sezonas izlaidušajam Ingum Kakteniekam, kas turējās otrajā vietā. Interesanti, ka rallija automašīnu turēšanā atlētiem nācās turēt divu čempionu īstos rallija auto – Zviedrijas čempiona Džimija Jāges un Latvijas čempiona Anda Neikšāna «dzelzs rumakus».

Trešajā vingrinājumā, iespējams, pirmo reizi pasaules praksē, spēkavīri nēsāja vairāku valstu rallija čempionus. Nosvēruši Zviedrijas, Baltkrievijas, Baltijas un Norvēģijas rallija čempionus, organizatori sadalīja viņus līdzīgos pāros pēc svara un iesēdināja speciālos krēslos pa apli nesamā konstrukcijā. Visi 15 atlēti savu lomu izpildīja godam un neviens rallists netika «nomests» zemē.

Pēc pirmajiem trim vingrinājumiem sacensības pārvietojās uz speciāli iekārtotu zonu pie Talsu pilsētas ātrumposma tramplīna, kur bija jāveic nākamie trīs vingrinājumi:

- «Vivacolor/Triobet 67 un 80 kg hanteles celšana»,
- «Līvu alus 15-26 kg mucu mešana augstumā»,
- «Siltums Jums 100-180kg akmeņu celšana».

Šis bija īpaši aizraujošs šovs skatītājiem, jo bija vienlaicīgi vērojamas gan rallija braucēju aktivitātes uz tramplīna, gan spēkavīru sacensības. Tāpat debesīs varēja gan vērot sporta lidmašīnas akrobātiskos trikus, gan majestātisko gaisa balona lidināšanos.

Iekarojis lielu pārsvaru, līdera lomu citiem ne uz mirkli neatdeva Artis Plivda. Otrais, par prieku visiem Talsu skatītājiem, kopvērtējumā palika Dainis Zāģeris, trešais – Mareks Leitis. Labā formā bija Andris Leišavnieks, kam tikai neveiksme ar akmeņiem liedza noturēties godalgoto trijniekā. Jāatzīmē, ka hanteles celšanā atlētiem bija «jācīnās» ar pilnīgi jaunu, Latvijā vēl neceltu rīku – 80 kg hanteli. Ne visiem tas izdevās.
 
Pirmā posma kopvērtējums:

  1. Artis Plivda   81
  2. Dainis Zāģeris   76,5
  3. Mareks Leitis   64
  4. Andris Leišavnieks  59,5
  5. Inguss Kaktenieks 53,5
  6. Oskars Brugemanis  49,5
  7. Mareks Jēkabsons  48,5
  8. Māris Rozentāls  48
  9. Ildars Sviķis         44
  10. Māris Blumfelds  39,5
  11. Roberts Kieperszo 36,5
  12. Didzis Zariņš   35
  13. Lauris Gabrāns  32
  14. Rolands Fersters  31
  15. Intars Grāvītis  14,5

«Noteikti jāatzīmē elites atlētu debitanti – Roberts Kieperszo, Lauris Gabrāns un Intars Grāvītis, kas cienījami cīnījās ar pieredzējušajiem spēkavīriem. Cerams, ka skatītājiem arī patika šī divu sporta veidu kopā būšana. Mūsuprāt, sacensības izdevās,» uzreiz pēc sacensībām bija ko teikt LSAF vadītājam Mārim Liepiņam.

Turpmākie «Siltums Jums Latvijas čempionāta spēkavīriem 2011» posmi plānoti:

  • Kandavā 5.jūnijā
  • Daugavpilī 11. jūnijā
  • Jēkabpilī 2.jūlijā
  • Preiļos 16. jūlijā
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu