Latvijas spēkavīru čempionāta sezonas atklāšanas pasākumā uzstāda Latvijas rekordu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Piektdien, 6.maijā Kultūras namā «Pie Labvēlīgā tipa» ar īpašu pasākumu tika atklāts šīgada «Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāts». Draudzīgā atmosfērā norisinājās sezonas ievadpasākums, klātesot gandrīz visiem labākajiem Latvijas spēkavīriem, sacensību organizatoriem un galvenajiem atbalstītājiem un žurnālistiem. 

Improvizātās preses konferences sākumā tika prezentēts gan jaunais sacensību logo, gan jaunais Latvijas spēkavīru čempionāta titulsponsors – «Siltums Jums».

«Siltums Jums» ir inženiertīklu uzņēmums, kas darbojas visā Latvijā, līdzīgi kā spēkavīru sacensības, kas notiek visā dažādās Latvijas pilsētās. Mums patīk izpalīdzīgums, džentelmeniskums, cilvēciskais spēks, izturība, humors, kas valda spēkavīru sacensībās. Tāpēc pēc pagājušā gada, kad bijām viena vingrinājuma atbalstītājs, atradām iespējas kļūt par visa čempionāta titulsponsoru,» pasākumā atzina uzņēmuma «Siltums Jums» pārstāve Līga Abakuka.
Paši jaunie logo izraisīja lielu interesi klātesošajos, jo bodyart tehnikā bija uzzīmēti uz skaistām modelēm.

Sezonas ievadpasākuma galvenais notikums bija Rolling Thunder svara celšanas Latvijas rekorda sacensības. Līdzšinējais augstākais rezultāts piederēja Marekam Leitim – 104,5 kg, kuru viņš uzstādīja 2010.gadā. 

Sākumsvaru pacēla visi. Tālākajā sacensību gaitā, līdzīgi kā svarcelšanā katram bija 3 mēģinājumi, kuros pašam jānosaka vēlamais svars. Taktiskajā cīņā visveiksmīgākie bija Mareks Leitis un Artis Plivda, kas abi pacēla 105 un 115 kg, tā fiksējot jaunus Latvijas rekordus. Sacensību vadītājs Raimonds Bergmanis deva iespēju pacelt arī ceturto mēģinājumu, ko noteica 117 kg svarā. Abi atlēti ar līdzīgu piepūli pacēla arī šo svaru un tika kronēti par Latvijas rekordistiem Rolling Thunder rīka celšanā. Labs iesākums jaunajai sezonai! 

Sanākušo acis pasākuma laikā turpināja priecēt body art meitenes, kas defilēja starp atlētiem un skatītājiem, deva iespēju ikvienam kārtīgi aplūkot un nofotografēt  jaunos logo.
«Prieks par pasākumu, kas noritēja ļoti pozitīvā gaisotnē, un kurš vainagojās ar jaunu Latvijas rekordu. Savu «rozinīti» pievienoja arī skaistās modeles. Tagad koncentrējamies uz «Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta» pirmo posmu, kas notiks jau pēc nedēļas «BTA Rally Talsi» ietvaros,» gandarīts par notikušo bija Latvijas spēka atlētu federācijas vadītājs Māris Liepiņš.

Pirmais posms notiks Talsos, kur Sauleskalna estrādē ar startu plkst. 10.00 savu sezonu vispirms uzsāks «Mammadaba Future» grupas (amatieru) čempionāts, bet no apmēram 12.00 – pirmie vingrinājumi Elites grupai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu