Latvijas tēlnieks rada «Giro d’Italia» veltītu skulptūru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas tēlnieks Krists Zariņš veidojis īpašu skulptūru daudzdienu velobrauciena «Giro d’Italia» pirmā posma noformēšanai. Prestižais velobrauciens tika uzsākts pagājušajā nedēļas nogalē Dānijā.

Zariņš, kuram ir liela pieredze smilšu un ledus skulptūru veidošanā, Sondervikā, Dānijā radīja skulptūru, kurā attēloti tradicionālās «Giro d’Italia» krāsās ģērbti riteņbraucēji. Skulptūras izveidei izmantotas 25 tonnas smilšu, tā ir 2,5 metrus augsta un tapa 7 dienas.

Velobrauciena norise vietējām pašvaldībām ir liels notikums, tas piesaista lielu skaitu tūristu un mediju uzmanību, tādēļ vides noformēšanai tiek pievērsta īpaša uzmanība. Zariņa veidotā skulptūra tika ierindota posma noformējuma TOP5 un izpelnījās augstu popularitāti skatītāju vidū.

Zariņš stāsta: «Esmu ļoti pagodināts, ka no daudzajiem pazīstamajiem smilšu tēlniekiem organizatori izvēlējās tieši mani. Ņemot vērā to, cik nozīmīgs pasākuma organizatoriem ir šis pasaules līmeņa sporta notikums, darbu veicu ar īpašu atbildības sajūtu. Man pašam veidotais darbs ir unikāls ar to, ka pirmo reizi veidoju krāsainu smilšu skulptūru.»

Smilšu skulptūru festivāls, kas jau 10 gadus notiek Sondervikas pilsētā, ir viens no lielākajiem Eiropā. To ik vasaru apmeklē vairāk kā 150 tūkstoši interesentu. Skulptūru izveidē piedalās vairāk nekā 20 tēlnieki, tai skaitā arī labākie latviešu smilšu mākslinieki. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu