Latvijas tenisistes cīnīsies par vietas saglabāšanu savā Federāciju kausa grupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sieviešu tenisa izlase Ungārijā notiekošā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra trešajā cīņā sestdien zaudēja spēcīgajai Rumānijas izlasei.

Līdz ar to trīs savas apakšgrupas cīņās Latvijas pārstāves cieta trīs zaudējumus, kas svētdien liks cīnīties par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Pirmajā vienspēlē WTA ranga 705.vietas īpašniece Jeļena Ostapenko ar 3-6, 3-6 zaudēja pasaules 147.raketei Irinai Begu. Savukārt otrajā vienspēlē Latvijas izlases līdere Diāna Marcinkēviča, kura WTA rangā ieņem 216.vietu, ar 3-6, 3-6 piekāpās pasaules ranga 54.vietas īpašniecei Monikai Nikulesku.

Vēlāk sestdien sportistes aizvadīs arī dubultspēli, tomēr tās iznākums cīņas kopēja iznākumu neietekmēs.

Latvijas izlasi šajā turnīrā vēl pārstāv arī Laura Gulbe un Dārta Elizabete Emuliņa.

Kā ziņots, turnīra pirmās kārtas cīņā Latvijas izlase trešdien ar 1-2 piekāpās Lielbritānijai, bet piektdien ar 1-2 nācās piekāpties arī mājiniecēm ungārietēm.

Ar trim zaudētiem mačiem Latvijas izlase B apakšgrupā ieņēma pēdējo, ceturto, vietu, bet par tās uzvarētāju kļuva Rumānija.

Pēc viena apļa cīņām izšķirošajiem mačiem kvalificēsies tikai četru grupu pirmo vietu ieguvējas, bet katras grupas vājākās komandas būs spiestas aizvadīt "izdzīvošanas" cīņas.

Duelī par vietas saglabāšanu grupā Latvijas izlase svētdien tiksies ar Slovēniju.

Labākās divas šo sacensību komandas kvalificēsies "play-off" mačiem par iekļūšanu otrajā pasaules grupā. Savukārt grupas vājākās divas komandas 2015.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Latvijas izlase ar Marcinkēviču, Ostapenko un Gulbi ierindā pērn pirmoreiz kopš 2010.gada spēja atgriezties Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993.gadā, kad startēja pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu