Latvijas U-16 basketbolisti EČ otro posmu uzsāk ar zaudējumu horvātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-16 zēnu basketbola izlase Eiropas čempionāta A divīzijā apakšgrupu turnīra otrā posma pirmajā spēlē pirmdien ar rezultātu 56:84 (11:25, 21:15, 8:22, 16:22) kapitulēja Horvātijas vienaudžiem.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar desmit gūtajiem punktiem bija Visvaldis Bikše, bet pa septiņiem punktiem guva Jānis Bērziņš, Klāvs Strazdiņš un izlases līderis Kaspars Vecvagars, kurš pēc pirmā posma bija čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Latvieši maču iesāka ļoti neveiksmīgi un drīz vien nokļuva zaudētājos ar rezultātu 0:8, bet astotajā minūtē zaudēja ar 6:21. Pēc pirmās ceturtdaļas latviešiem joprojām bija 14 punktu deficīts (11:25), ko otrās desmitminūtes sākumā horvāti palielināja vēl par diviem punktiem. Tomēr turpinājumā Latvijas izlase lēnām atspēlējās un trīs minūtes pirms puslaika beigām zaudēja vairs tikai ar 31:33, taču puslaika izskaņu atkal sekmīgāk nospēlēja horvāti un atguva astoņu punktu pārsvaru.

Tomēr otrajā puslaikā horvāti atkal atguva iniciatīvu, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Kā ziņots, pirmajā posmā Latvija spēlēja D apakšgrupā, kur pirmajā mačā ar rezultātu 80:60 apspēlēja Ukrainas valstsvienību, otrajā spēlē ar 76:90 zaudēja Francijas vienaudžiem, bet grupas pēdējā mačā latvieši ar 85:75 pieveica Serbijas vienaudžus.

Eiropas čempionāta otro posmu Latvijas U-16 izlase sākusi ar vienu uzvaru. Nākamajos F apakšgrupas mačos Latvija otrdien spēkosies ar Spāniju, bet trešdien pretiniekos būs Vācijas basketbolisti.

Četras labākās E un F apakšgrupu komandas turpinās cīņu ceturtdaļfinālā, savukārt komandas, kas šajās grupās ieņems piekto un sesto vietu, turpinās cīņu par Eiropas čempionāta 9.-12.vietu.

Kā ziņots, aizvadītā gada Eiropas čempionātā Latvijas U-16 kadeti ierindojās desmitajā vietā.

Latvijas izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Jānis Bērziņš, Visvaldis Bikše, Romāns Gluhovskis, Roberts Krūmiņš, Artūrs Lūsis, Česlavs Mateikovičs, Rihards Pāže, Oskars Reinfelds, Ojārs Siliņš, Klāvs Strazdiņš, Kaspars Vecvagars, Jānis Viļumovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu