Latvijas U-16 basketbolisti triumfē turnīrā Turcijā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase sestdien svinēja triumfu Turcijā notikušajā starptautiskajā pārbaudes turnīrā.

Aizvadītajā finālspēlē latvieši ar 73:46 uzvarēja Francijas vienaudžus, paliekot nepārspēti visās sešās sacensību spēlēs.

Artūrs Strautiņš un Rodions Kurucs šajā mačā bija Latvijas izlases uzbrukuma līderi, gūstot attiecīgi 29 un 22 punktus.

Pirms tam apakšgrupas cīņās latvieši ar 97:54 uzvarēja Bosniju un Hercegovinu, ar 91:63 pārspēja Krievijas vienaudžus un ar 71:68 uzvarēja Turcijas izlasi, ieņemot savas grupas pirmo vietu. Savukārt pēc tam ceturtdaļfinālā Latvijas vienība pārliecinoši ar 84:56 pārspēja Slovēnijas vienaudžus, bet pusfinālā ar 87:79 uzvarēja Argentīnu.

Turnīrā piedalījās deviņas Eiropas U-16 čempionāta pirmās divīzijas komandas, kuru vidū ir arī Latvija, piecas otrās divīzijas vienības, kā arī Argentīnas izlase un Turcijas otrā komanda.

Latvijas U-16 izlase šajā turnīrā piedalījās trešo reizi. Iepriekš 2012.gadā latvieši septiņās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ierindojās 11.vietā, bet 2013.gadā izlase uzvarēja trijās spēlēs no piecām un ieņēma septīto vietu.

Latviju turnīrā pārstāv Kristers Zoriks, Artūrs Strautiņš, Roberts Dembskis (visi - BJBS «Rīga»/DSN), Rodions Kurucs, Nikolajs Zotovs, Maksims Hudins (visi - «VEF skola»), Niks Jansons, Matīss Sīviņš (abi - Ogres BS), Reinis Rudzītis («Cēsis»), Roberts Blumbergs («Ventspils»), Kārlis Garoza («Saldus»), Bogdans Raiļans («Ogre»/«Valmiera»)

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu