Latvijas U-20 basketbola izlasei graujošs zaudējums pēdējā spēlē Ķīnā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase, noslēdzot pārbaudes spēļu turneju Ķīnā, otrdien graujoši piekāpās Kanādas studentu izlasei, ciešot astoto neveiksmi pēc kārtas.

Aizvadītajā mačā Latvijas basketbolisti kapitulēja par pāris gadiem vecākajiem kanādiešiem ar rezultātu 38:93. Kanādas izlase bija pārliecinoši spēcīgākā komanda pārbaudes spēļu turnejā, tiekot pie panākumiem visos deviņos mačos.

Pirms šīs spēles Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs bija izteicies, ka pēdējā mačā nespēlēs līderi Kaspars Vecvagars, Ingus Jakovičs, Andrejs Gražulis, bet laukumā būs iespēja iziet spēlētājiem, kuriem līdz šim bija mazāka iespēja sevi parādīt.

Aizvadītajā mačā cīņā zem groziem Latvija zaudēja kanādiešiem ar 19:54.

Kā ziņots, trīs pārbaudes spēļu turnejā Latvija sacentās ar Ķīnas un Kanādas studentu izlasēm, kuras gatavojas startam nākammēnes gaidāmajai pasaules Universiādei, kā arī pāris gadus vecāku amerikāņu spēlētāju sastādīto komandu. Uzvaru Latvijas U-20 izlase izcīnīja vienīgi pašā pirmajā mačā, kad ar 67:65 pārspēja ASV komandu, bet vairākos mačos ar ķīniešiem pie panākumiem traucējusi tikt klaji tendencioza tiesāšana.

Šajā izbraukumā Latvijas izlases sastāvā nebija iekļauti Ojārs Siliņš, kuram pēc sezonas Itālijas čempionātā jāizārstē potītes savainojums, Jānis Bērziņš, kurš piedalās jauno talantu nometnē Trevīzo, kā arī Roberts Stumbris un Elvis Saulītis, kuriem bijušas problēmas ar dokumentiem.

Latvijas basketbolisti trijos pārbaudes turnīros Ķīnā piedalījās arī 2012.gada pavasarī, kad deviņās spēlēs ar Ķīnas, ASV un Nīderlandes komandām izcīnīja trīs uzvaras. Toreiz Latviju turnejā pārstāvēja otrā izlase, kuras sastāvā bija arī pašreizējie U-20 izlases dalībnieki Kaspars Vecvagars un Edgars Štelmahers.

Pēc atgriešanās no Ķīnas Latvijai paredzētas pārbaudes spēles ar Lietuvas un Zviedrijas U-20 izlasēm.

Eiropas čempionātā Tallinā Latvijas komanda pirmajā posmā sacentīsies ar Izraēlas (9. jūlijā), Krievijas (10. jūlijā), Bulgārijas (11. jūlijā) un Spānijas (12. jūlijā) izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu