Latvijas Universitātes Studentu teātrim 65

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

3.decembrī Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes (Kr.Valdemāra ielā 48) zālē plkst.17.00 ar izrāžu fragmentiem, dziesmām un atmiņu stāstiem 65 gadu jubileju svinēs Latvijas Universitātes Studentu teātris, portālu «Apollo» informēja Signe Gravleja.

Jubilejas mēneša ietvaros ikvienam vēl ir lieliska iespēja noskatīties divas izrādes - 29.novembrī plkst.19.00 Juliu Edlisa «Vārdu sakot - kino» un 8.decembrī plkst.19.00 Antonio Buero Valjeho «Liesmojošā tumsā».

Studentu teātris dibināts 1946.gadā. Tā režisori bijuši Elvīra Elksne, Nora Katlape, Imants Adermanis, Aleksandrs Leimanis, Ārijs Geikins u.c. Kopš 1993.gada Studentu teātri vada Visvaldis Klintsons.

«65 gadi ir atskaites skaitlis. Šodienas teātris nav līdzīgs 1946.gada teātrim. Kāpēc? Jo teātris ir cilvēki, kas tajā darbojas. Šodien tie redz pasauli citādāk,» pirms jubilejas saka režisors.

Pašlaik Studentu teātra repertuārā ir A.Strindberga «Jūlijas jaunkundze», kas jau vairākkārt guvusi atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs, kustību izrādes «Tauriņa sapnis» un «Esmu dzīvs», Juliu Edlisa «Vārdu sakot - kino» un Antonio Buero Valjeho «Liesmojošā tumsā», kas atzīta par Latvijas amatierteātru «Gada izrādi 2009».

Teātra dalībnieki dažādos laikos bijuši tagad sabiedrībā zināmi cilvēki - Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, valodnieks un LR diplomāts Alberts Sarkans, Jaunā Rīgas teātra aktrise Inga Alsiņa u.c.

Studentu teātra mājvieta ir Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes aktu zāle. Izrādes tiek spēlētas ne tikai šajā zālē, bet arī uz citām Rīgas un Latvijas skatuvēm, kā arī dažādos amatierteātru festivālos. Teātrī pastāvīgi darbojas aptuveni 30 Universitātes studentu un absolventu.

Par godu 65 gadu jubilejai Studentu teātris aicināja un aicina uz jubilejas mēneša izrādēm. Ikviens vēl var noskatīties Juliu Edlisa «Vārdu sakot - kino» un Antonio Buero Valjeho «Liesmojošā tumsā».

29.novembrī plkst.19.00 Juliu Edliss «Vārdu sakot - kino"

Ja tavas vēlēšanās pārāk ilgi nepiepildās, sāc vēlēties ko citu. Mūzikas un šova elementi stāstā par sievietēm pagājušā gadsimta 80.gados kādā no padomju kūrortpilsētām. Kurai šajā dzīves loterijā veicas, kurai ne, to katrs skatītājs sapratīs citādi.

8.decembrī plkst.19.00 Antonio Buero Valjeho «Liesmojošā tumsā"

Lugas darbība notiek neredzīgo institūtā - vidē, kura īpaši radīta maksimālam studentu komfortam. Ierodoties jaunam studentam, ierastā kārtība tiek izjaukta, atklājas meli un izlikšanās. Darbs ir alegorija, ar kuru autors uzdod jautājumu: vai mūsu sirdis ir atvērtas gaismai?

Ieeja abās izrādēs par ziedojumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu