Latvijas Universitātes studiju programmas saņem augstus novērtējumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No 2011. gada 9. maija līdz 2013. gada 30. aprīlim Augstākās izglītības padome (AIP) īsteno Eiropas Sociālā fonda projektu «Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai». Projekta gaitā ekspertiem paredzēts izvērtēt 28 augstākās izglītības studiju virzienus, no tiem Latvijas Universitātē (LU) tiek realizēti 22 virzieni, kas ir lielākais studiju virzienu skaits vienā Latvijas augstskolā.

No LU īstenotajām 134 studiju programmām līdz šim ir izvērtētas un ekspertu atzinumu saņēmušas 113 studiju programmas. Visu LU studiju programmu izvērtēšanā piedalījās ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu eksperti, kas sniedz programmu izvērtējumam starptautisku nozīmi.

Šī brīža izvērtēšanas rezultāti liecina, ka pilnīgi visas LU studiju programmas iekļautas augstākajā grupā šādos virzienos: tulkošana, reliģija un teoloģija, vēsture un filozofija, psiholoģija, informācijas un komunikāciju zinātnes, tiesību zinātnes, dzīvās dabas zinātnes, ģeogrāfija un Zemes zinātnes, ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoloģijas, fizika, matemātika un statistika, arhitektūra un būvniecība, veselības aprūpe, civilā un militārā aizsardzība. Augstākajā grupā tika iekļautas arī visas 19 līdz šim izvērtētās LU doktora studiju programmas, kas apstiprina LU spēju augstā līmenī nodrošināt zinātnes attīstību un Universitātes, Latvijas augstskolu un zinātnisko institūciju akadēmiskā personāla atjaunošanos.

LU ir lielākā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas piedāvā zinātnē un Latvijas tautsaimniecībā balstītas, starptautiski atzītas studijas dabas, humanitārajās, sociālajās zinātnēs, izglītībā un medicīnā visos studiju līmeņos, sākot no bakalaura un beidzot ar doktora līmeņa studijām, piedāvājot arī profesionālo augstākā līmeņa izglītību dažādās jomās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu