Latvijas valdība ir gatava apmaksāt 50% no elektroauto iegādes summas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Reuters»/«Scanpix»

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir izstrādājusi projektu konkursu, kas paredz privātpersonām valsts daļēju apmaksu ar elektrību darināmas automašīnas iegādei. Valsts atbalsts šajā projektā būtu 50% apmērā līdz 13 000 latu.

Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs telefonsarunā portālam «Apollo» stāstīja, ka pagaidām Latvijā ar elektrību darbināmas automašīnas nav nopērkamas, taču līdz ar valsts finansēto atbalstu auto dīleru salonos šādi auto ātri vien parādītos.

«Valstij ir jāsper pirmais solis un jāveicina ar elektrību darbināmo automobiļu pirkšanu, jo pretējā gadījumā ir jābūt traki zaļam, lai pārmaksātu teju divkārt par šāda tipa spēkratu,» skaidro V.Kulbergs.

Patlaban Latvijas teritorijā ir uzstādīti vairāki publiskie uzlādes punkti, no kuriem daudzi piedāvā bezmaksas uzlādi, taču automobiļi, kuri tos var izmantot uz Latvijas ceļiem vēl nav manīti.

Sižets no «Panorāmas»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu