Latvijas valstspiederīgie Ēģiptē atrodas drošībā; palīdzību nelūdz (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārais departaments un Latvijas vēstniecība Kairā ir sazinājušies ar Ēģiptē esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri apliecinājuši, ka atrodas drošībā un konsulārā palīdzība viņiem nav nepieciešama.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā aģentūru LETA informēja, ka pēc ĀM Konsulārā departamenta un Latvijas vēstniecības Kairā rīcībā esošās informācijas, Ēģiptē uzturas 54 Latvijas valstspiederīgie.

LETA jau ziņoja, ka, ņemot vērā pašreizējo iekšpolitisko un drošības situāciju, ĀM aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Ēģipti.

Ceļotājiem, kuri atrodas Sarkanās jūras kūrortos, ĀM stingri iesaka uzturēties kūrortu teritorijā un neceļot pārējā valsts teritorijā, it īpaši uz Ēģiptes lielākajām pilsētām pie Suecas kanāla, Nīlas deltā un Sīnāja pussalas ziemeļdaļā, kā arī izvairīties no demonstrāciju un tādu apskates objektu apmeklējuma, kuros pulcējas liels skaits cilvēku.

Ceļotāji, kuri jau atrodas Ēģiptē, tiek aicināti sekot līdzi jaunākajai informācijai ministrijas mājaslapā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā «kr.am.gov.lv».

Nepieciešamības gadījumā Latvijas valstspiederīgie var sazināties ar Latvijas vēstniecību Kairā pa tālruni ārkārtas situācijām +2 001 000 939 919 vai ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26 337 711 vai e-pastu «palidziba@mfa.gov.lv».

LETA jau ziņoja, ka Ēģiptes armijas komandieris ģenerālis Abdulfatahs as Sisi, uzstājoties televīzijas tiešraidē, trešdien paziņoja, ka viņš aptur konstitūcijas darbību. Savukārt ceturtdien Ēģiptes armija, kas gāza prezidentu Muhamedu Mursi, aicinājusi valsti uz izlīgumu. Šis aicinājums sociālās komunikācijas vietnē «Facebook» ievietots pirms piektdien gaidāmajiem islāmistu protestiem pret militāro apvērsumu un Musulmaņu brālības līderu arestiem.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu