Latvijas vēstniece Gruzijā sveic vecāko Gruzijā dzīvojošo latvieti 105. gadu jubilejā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvian Foreign Ministry, CC BY-NC-ND 2.0

8. februārī Latvijas vēstniece Gruzijā Elita Gavele sveica vecāko Gruzijā dzīvojošo latvieti - Gruzijas pilsoni Vilhelmīni Koridzi (dzimusi Vilhelmīne Vilciņš) viņas 105. gadu jubilejā, raksta «mfa.gov.lv».

Vilhelmīne Koridze dzimusi 1908. gada 31. decembrī Lubānā, studējusi Maskavas 1. Medicīnas institūtā un mācības turpinājusi Tbilisi Politehniskajā institūtā, ko absolvējusi ar izcilību.

Otrā pasaules kara laikā strādājusi Latvijā un 1945. - 1946. gadam vadījusi Lubānas Mežsaimniecības pārvaldi. Pēc laulībām ar Gruzijas filozofijas profesoru Haritonu Koridzi, pārcēlusies uz dzīvi Tbilisi, kur līdz 1970. gadam vadījusi vienu no Institūta «Gruzijas Hidroprojekts» nodaļām. Vilhelmīnes dēls, Avtandils Koridze ir labi zināms Gruzijā, no 1980. līdz 2000. gadam bijis PSRS un vēlāk Gruzijas pārstāvis UNESCO, no 2000. gada līdz 2005. gadam vadījis Gruzijas Ilgtspējīgas attīstības starptautisko aģentūru. Apbalvots ar Gruzijas Izcilības ordeni.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu