Latvijas vēsturi un pasaules vēsturi apgūs kā atsevišķus priekšmetus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk paredz mainīt vēstures apguves modeli atbilstoši mācību priekšmeta «Latvijas vēsture» un «Pasaules vēsture» standartiem, nosakot pakāpenisku pāreju uz divu atsevišķu mācību priekšmetu paralēlu apguvi no 2011./2012.mācību gada pamatizglītībā, sākot ar 6.klasi.

Mācību priekšmeta «Latvijas un pasaules vēstures» sadalīšana mācību priekšmetos «Latvijas vēsture» un «Pasaules vēsture» nodrošinās vēstures mācību satura proporcionālu sadali un valsts interesēm atbilstošu apgūstamo jautājumu prioritāti.

Līdz šim skolēni 6.-9.klasē apguva vienotu mācību priekšmetu «Latvijas un pasaules vēsture». Laika posmā no 2006.gada līdz 2009.gadam notika «Latvijas vēstures» kā atsevišķa mācību priekšmeta aprobācija 40 Latvijas skolās. Kā atsevišķa mācību priekšmeta izmēģinājuma projekts tika īstenota arī mācību priekšmeta «Pasaules vēsture» standarta projekta mācību satura aprobācija. Rezultātā tika secināts, ka dalītu mācību priekšmetu «Latvijas vēsture» un «Pasaules vēsture» apguve ir vairāk motivējusi skolēnus pievērsties Latvijas vēsturei un pozitīvi mainījusi viņu attieksmi pret to.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu