Laulāsies Zviedrijas ne īpaši mīlētā princese (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas princese Madlēna sestdien laulāsies ar ASV dzīvojošo uzņēmēju Krisu O'Nīlu.

Domājams, ka ceremonija būs pieticīgāka par kroņprinceses Viktorijas greznajām kāzām pirms trim gadiem.

30 gadus vecā princese ar O'Nīlu iepazinās Ņujorkā, kur viņa mitinās kopš 2010.gada, kad atsauca saderināšanos ar zviedru advokātu Jūnasu Bergstremu.

Pāris sestdienas pēcpusdienā salaulāsies Stokholmas Karaliskajā kapelā, bet pēc tam zirgu vilktu kariešu procesijā izbrauks caur pilsētas centru. Izvēlētais maršruts ir īsāks nekā kroņprinceses Viktorijas kāzās.

«Tās nelīdzināsies Viktorijas kāzām,» teica zviedru karaļnama žurnāla «Kungliga Magasinet» redaktors Rogers Lundgrēns. «Pirmkārt, viņa nemantos troni. Otrkārt, tā ir privāta ceremonija - karalis par to maksās pats.»

Tomēr sagaidāms, ka tūkstošiem cilvēku tik un tā pulcēsies Stokholmas ielās, lai noskatītos uz jaunlaulātajiem, pirms tie iekāpj laivā un dodas uz banketu Drotningholmas pilī, kur 1982.gadā piedzima princese Madlēna.

Pēc kāzām paredzēts vērienīgs salūts. «Jūs noteikti pamanīsiet, ka Stokholmā norisinās karaliskās kāzas,» sacīja Lundgrēns.

Aicināto viesu vidū ir citu karalisko ģimeņu pārstāvji - Dānijas kroņprincis Frederiks, Norvēģijas kroņprincis Hākons un Monako princese Šarlēna. Ceremoniju vēros Japānas princese Takamado, kā arī Lielbritānijas princis Edvards.

Madlēna Zviedrijas sabiedrībā nav tik mīlēta kā kroņprincese Viktorija. Neilgi pēc 20 gadu sliekšņa pārkāpšanas mediji Madlēnu iesauca par «ballīšu princesi», jo viņa tika nofotografēta vairākos Stokholmas naktsklubos.

«Viņa reti sniedz intervijas, tāpēc mēs viņu nepazīstam,» uzskata Lundgrēns. «Es domāju, ka mediji sodīja Madlēnu par to, ka viņa tik labi izskatās. Medijiem patīk ražot stereotipus, kas ne vienmēr ir patiesi.»

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu