Laulības ar lielu gadu starpību slēdz neveiksminieki (163)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Cilvēki, kuriem ir jaunāki vai vecāki laulātie draugi, parasti ir sliktāk izglītoti, mazāk nopelna, nav radoši un tiem ir necila āriene, salīdzinot ar cilvēkiem, kuri ir precējušies ar vienaudžiem, raksta «The Times of India».

Šādus secinājumus izdarījuši Hani Mansurs un Terri Makkinnišs no Kolorado universitātes. Šis pētījums ir pretrunā ar iepriekšējo uzskatu, ka nevienlīdzīga vecuma laulības slēdz galvenokārt dēļ aprēķina. Patiesībā - jo lielāka gadu starpība starp laulātajiem, jo vairāk negatīva šādās laulībās. Pētnieki gan nemin, cik liela ir gadu starpība.

Pētumā izmantota statistika no 1960. līdz 2000. gadam, analizējot pirmās laulības. Zinātniekus interesēja vecums, kādā stājas laulībā, izglītība, ienākumi un citi faktori. Izrādījās, ka, jo labāka izglītība, jo vairāk laulību slēdz ar vienaudžiem. Šie cilvēki strādā un domā par karjeru, peļņu un ģimeni.

Cilvēki, kuri nav ieguvuši izglītību, biežāk noslēdz laulības ar jaunākiem vai vecākiem partneriem.

Pētnieki saka, ka vīrieši, kuri slēdz laulības ar jaunākām vai vecākām partnerēm, parasti nopelna mazāk, nekā tie, kuri slēdz laulības ar vienaudžiem, bet sievietes visbiežāk meklē jaunus partnerus.

Komentāri (163)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu