Laupīšana, policijas pakaļdzīšanās, jaunieša nāve: trillera cienīgi notikumi Rīgā (129)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ElizaPeyton, CC BY-SA 2.0

Trillera cienīgi notikumi ar traģiskām sekām notikuši vakar Pļavniekos, kur divi jauni vīrieši bēguši no policijas ar nolaupītu auto. Viens no vīriešiem bēgšanas laikā no spēkrata izlēcis, taču otrs turpinājis bēgšanu līdz nenovaldījis auto un ietriecies kokā. Negadījumā 23 gadus vecais vadītājs gājis bojā, «Apollo» uzzināja policijā.

Policija pievērsa uzmanību šai mašīnai tad, kad tās vadītājs, ieraugot policijas auto, veica rupju satiksmes noteikumu pārkāpumu un sāka bēgt, veicot neatļautu kreiso pagriezienu un uzsāka lielā ātrumā pārvietoties pa pretējo joslu. Policisti autovadītāju aicināja apstāties, taču vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām.

Policijas darbinieki sekoja vadītājam un turpināja pieprasīt automašīnas apstādināšanu, taču bēgošais «Volvo» vadītājs neapstājās un bēgšanas laikā pārsniedza pat 100 kilometru stundā ātrumu. Vienā no ielu krustojumiem «Volvo» vadītājs pēkšņi apturēja spēkratu un no tā izlēca automašīnas pasažieris, bet brīdī, kad policisti mēģināja aizturēt vadītāju, viņš iespieda gāzes pedāli grīdā un atkal strauji uzņēma ātrumu. Pēc dažiem simtiem metru auto vadītājs netika galā ar «Volvo» vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Īsu brīdi pēc negadījuma notikuma vietā ieradās arī mediķi, taču vīrieša dzīvību glābt neizdevās.

Šobrīd ir noskaidrots, ka bojā gājušais automašīnas vadītājs ir 23 gadus vecs jaunietis, kurš iepriekš varētu būt veicis laupīšanu Koknesē. Otru iespējamo laupītāju policijas darbinieki vēl meklē. Visticamāk otrs laupītājs ir 25 gadus vecs vīrietis, un galvenā policijas versija liecina, ka viņš bēgšanas brīdī bijis automašīnas pasažieris, kurš izlēcis no spēkrata.

Laupīšana, ar kuru abi vīrieši varētu būt saistīti notikusi vakar ap pulksten 19, kad kāda Kokneses iedzīvotāja dzīvoklī ieradušies divi paziņas, kas vīrieti piekāvuši un vēlāk sasējuši. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc sasiešanas abi vīrieši pieprasījuši naudu, taču, tā kā 52 gadus vecajam dzīvokļa saimniekam naudas neesot bijis, abi uzbrucēji paņēmuši automašīnas «Volvo V70» atslēgas.

Aptuveni 20 minūtes vēlāk cietušajam vīrietim izdevies atbrīvoties no važām un viņš par notikušo ziņojis policistiem, kas uzreiz izsludinājuši nolaupīto automašīnu meklēšanā. Tāpat policisti uzsākuši kriminālprocesu par laupīšanu grupā un no cietušā noskaidrojuši, ka uzbrucēji varētu būt 23 un 25 gadus veci cietušā vīrieša paziņas.

Pāris stundas vēlāk nolaupītais auto pamanīts Rīgā, Ilūkstes ielā, kur pēc aptuveni trīs minūšu ilgas bēgšanas «Volvo» vadītājs izraisīja negadījumu, pēc kura no gūtajām traumām gāja bojā.

Komentāri (129)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu