Laurim Reinikam reālas iespējas kļūt par «Eiropas gada cilvēku Latvijā»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Balsojumā par 2011.gada Eiropas cilvēku Latvijā pašreizējie līderi ir režisors Jānis Cimermanis, mūziķis Lauris Reiniks un arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, aģentūru LETA informēja Eiropas Kustības Latvijā (EKL) vadītājs Andris Gobiņš.

20.decembris ir pēdējā dienam, kad EKL mājaslapā «eiropaskustiba.lv» ir iespējams nobalsot par 2011.gada Eiropas cilvēku Latvijā.

Balsojumu organizē EKL ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Balsojums par cilvēku, kurš 2011.gadā ar saviem darbiem un idejām ir veicinājis Latvijas integrāciju Eiropā un Eiropas integrāciju Latvijā, norisinās jau četrpadsmito gadu pēc kārtas.

Pagaidām zināmi trīs balsojuma līderi:

  • Par mūziķi, dziesmu autoru, televīzijas raidījumu vadītāju un aktieri Lauri Reiniku fani spriež tā: «Reiniks ir radījis pēdējo gadu oriģinālāko ideju - savu mūziku piedāvā citu valstu iedzīvotājiem viņu valodā. Pateicoties Reinika dziesmai «Pasaka» igauniski, man radās interese sākt mācīties igauņu valodu.» «Dzirdēju Reinika dziesmu pa radio Vācijā. Dīdžejs teica: «Super hits no Latvijas!» Nevienu citu latvieti neesmu dzirdējis vācu radio,» raksta viņa fani.
  • Par «Avārijas brigādes» autoru, leļļu filmu režisoru Cimermani, balsotāji raksta: «Pateicoties Cimermaņa režisētajām leļļu filmām, Latviju pazīst ne tikai Eiropā, bet arī citviet pasaulē. Papildus, pateicoties viņa radošajām idejām, Latvijas skatītāji ir iepazīstināti ar citu valstu tradīcijām.» «Man patīk «Avārijas Brigādes» filmu sērijas. To saturs ir saprotams Eiropas bērniem un arī pieaugušajiem visās valstīs,» raksta Cimermaņa izvirzītāji Eiropas cilvēka Latvijā godam.
  • Par Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskapu-metropolītu Zbigņevu Stankeviču atbalstītāji izsakās: «Šis cilvēks ir patiess, runā patiesi un dara patiesi. Viņš ir gudrs un ar labu sirdi, prot uzrunāt visdažādākos laikabiedrus!» «Stankevičs ir mūsdienīgs eiropietis ar plašu domāšanu, savā ziņā Latvijas eiropeiskais balsts, eiropeisko vērtību spēcīgs pārstāvis un aizstāvis,» raksta atbalstītāji.

Iepriekšējos gados godināti Eiropas gada cilvēki no dažādākām jomām - politikas, mūzikas, žurnālistikas un citām. 2010.gadā aptaujā uzvarēja Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētnieks Ilmārs Poikāns, kurš plašāk pazīstams kā Neo - cilvēks, kurš publiskoja līdz tam tik brīvi nepieejamos daudzu valsts iestāžu izmaksāto algu sarakstus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu