LB: drīz noskaidrosies, vai bankas tiešām sāks aktīvāku kreditēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Sagaidāms, ka tuvākie mēneši ieviesīs lielāku skaidrību, vai, reaģējot uz kraso eksporta un apstrādes rūpniecības izaugsmi, bankas tiešām sāks plašāku un aktīvāku aizdevumu izsniegšanu uzņēmējiem, kas ir nepieciešams turpmākai tautsaimniecības atlabšanai, norāda Latvijas Bankas ekonomists Vilnis Purviņš.

Pretstatā iepriekšējo mēnešu straujajam samazinājumam iekšzemes kredītu kopapjoms augustā gandrīz nav mainījies — mēneša laikā kredītportfelis samazinājās tikai par 0,1%. Turklāt pēc ilgstoša krituma pirmo reizi nedaudz pieauga nefinanšu uzņēmumiem izsniegtie kredīti.

Mērens kritums saglabājās mājsaimniecību kreditēšanā — gan attiecībā uz mājokļa, gan patēriņa kredītiem. Tādējādi kredītu gada krituma temps augustā mazinājās līdz 7,4%.

Izšķirīga ietekme uz pozitīvo tendenču tālāku virzību būs skaidrībai par 2011. gada budžetu, proti, tam, vai tiks īstenota konsekventa izdevumu samazināšana un stabila nodokļu politika, norāda ekonomists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu