LBAS atbalsta ieceri atlikt elektroenerģijas tirgus atvēršanu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atbalsta Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) iniciatīvu atlikt brīvā elektroenerģijas tirgus ieviešanu no 1.aprīļa, jo ne mājsaimniecības, ne uzņēmēji šim solim nav gatavi.

Kā portālam «Apollo» pastāstīja LBAS pārstāve Sanita Lorence, LBAS pauž bažas vai brīvā tirgus ieviešanai ir gatavs arī pašreizējais monopolists «Latvenergo».

Tādēļ LBAS aicina premjeri un atbildīgās ministrijas uzmanīgi izvērtēt visu, kas ir saistīts ar elektroenerģijas brīvā tirgus atvēršanu un tarifu celšanu. Tāpat LBAS aicina valdību rast risinājumu, kas nav saistīts ar 12. Saeimas vēlēšanām.

Iepriekš ziņots, ka nabadzības riskam ir pakļauti gandrīz 20% no Latvijas iedzīvotājiem, un tas nozīmē, ka elektroenerģijas tarifu cenu celšanās ļoti būtiski palielinās šo skaitli. Tas uzliks papildu slogu gan valsts budžetam, gan pašvaldībām.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu