LBL sezonas kulminācija sākas Ventspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo» & Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Latvijas Basketbola līgas sezona sasniegusi kulmināciju - šodien, plkst. 17.00 Ventspilī sāksies ilgi gaidītā finālsērija līdz četrām uzvarām starp BK «Ventspils» un «VEF Rīga» komandām.

«Fināls ir likumsakarīgs,» uzskata Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons, kuram portāls «Apollo» lūdza izvērtēt komandu izredzes finālsērijā. «Katrā ziņā domāju, ka spēles būs ļoti interesantas un līdzīgas. Tomēr palikšu pie savas jau iepriekš izteiktās prognozes, ka ar 4-1 uzvarēs «VEF Rīga»

Pusfinālos Jansonu ar mobilo spēli patīkami pārsteiguši «Liepājas Lauvu» basketbolisti, kas ar šo sastāvu parādījuši ļoti saturīgu sniegumu un «VEF Rīga» vajadzējis izmantot visus savus resursus, lai izcīnītu uzvaru. Turpretī «Ventspils» pārliecinošā uzvara pār «Barons/O!Karte» nav bijis pārsteigums. ««Ventspils» tomēr visu sezonu gāja uz savu mērķi, kamēr «Barons» vēl sezonas vidū mētājās ar spēlētājiem un treneriem,» norāda Jansons.

«Finālsērijā liela nozīme būs tam, cik motivēti būs viesspēlētāji, kuri, tuvojoties vasarai, parasti vairāk sāk domāt par došanos mājās nevis basketbolu. «VEF Rīgai» noteikti mīnuss būs Trevona Hjūza iztrūkums, tomēr domāju, ka Dairis Bertāns tiks galā.»

Par «VEF Rīga» plusiem treneris uzskata Ramūnu Butautu un pieredzējušos vietējos spēlētājus. «Visu cieņu trenerim Guntim Endzelim, tomēr Butauts ir paostījis gaisu daudz augstākā līmenī un tas varētu nospēlēt zināmu lomu. Tāpat «VEF Rīga» komandai ir pieredzējušāki vietējie spēlētāji - Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš...»

«Ventspils» komandai mazs plusiņš varētu būt sava laukuma priekšrocības. «Savi skatītāji un mājas spēļu atmosfēra var palīdzēt, lai gan jau LBL-2 finālsērija pieradīja, ka tas nav izšķirošais faktors.»

Jansons arī nepiekrīt agrāko gadu nostāstiem par Ventspils olimpiskā centra groziem, kuri neņem pretī «rīdzinieku» mestās bumbas. «Metiens jau sākas galvā. Domāju, ka visas šīs runas kāds vienkārši izdomāja, kā attaisnojumu zaudējumam. Esmu tur spēlējis veterānu mačos un varu pateikt, ka grozi un zāle ir vislabākajā kārtībā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu